a123

Frelsesarmeen i Ukraina hjelper kuldeoffer

Frelsesarmeen i Ukraina hjelper kuldeoffer
Foto: Frelsesarmeen

Minus 36 grader får alvorlige konsekvenser for de hjemløse i landet.

 

Ukraina er det landet i Europa som er hardeste rammet av sprengkulden. Noen dager har temperaturen falt ned til hele minus 36 grader. Mer enn 120 personer har mistet livet på grunn av kulden så langt. Og i følge værmeldingen skal kulden fortsette også denne uken, og det er meldt minus 23 grader på lørdag.

 

Reddet liv

I hovedstaden Kiev, har Frelsesarmeen samlet inn varme klær og kjøpt sokker for distribusjon til hjemløse som bor på hospits. Varm te blir servert til folk som søker tilflukt på T-banestasjoner og på gata. Det blir også gitt informasjon om hvor de kan finne rimelige hospits.

- Jeg er overbevist om at vår innsats har reddet liv, sier Major Bobby Westmoreland i Frelsesarmeen i Ukraina.

 

Frelsesarmeen i Ukraina hjelper kuldeoffer
Frelsesarmeen kjører ut varme klær til trengende i Ukraina. Foto: Frelsesarmeen

 

 

Besøkte krisesenter

Også før kuldeperioden satte inn hadde Frelsesarmeen en kampanje for å samle inn varme klær og dele dem ut til trengende. På en dag ble seks krisesentre besøkt. Her ble det delt ut 400 kg varme klær og støvler, samt 160 par splitter nye termosokker og 30 soveposer. Frelsesarmeen samarbeider med lokale myndigheter og Ukrainas statelige sosiale fond.

 

Hjalp mor og barn

Også i byen Yalta har Frelsesarmeen distribuert varm te til de hjemløse. Den lokale menigheten klarte også å redde en mor og hennes nyfødt barn fra kulden. Moren kom til Frelsesarmeen i siste uke av svangerskapet. Hun ble hjulpet med mat, klær og et varmt sted å bo. Hun fikk også hjelp til å komme seg til et sykehus da fødselen nærmet seg.

 

Klikk her hvis du ønsker å støtte vårt arbeid.