a123

Frelsesarmeen med høstferietilbud

Frelsesarmeen med høstferietilbud
Til tross for harde taklinger og stor vinnervilje, var det god stemning både på og utenfor banen da Frelsesarmeen hadde aktivitetstilbud denne uken. Foto: Lars Kristian Singelstad

Tradisjonen tro arrangerer Frelsesarmeen aktiviteter for skolebarn i høstferien. Denne uka har det vært fotballskole i Oslo - neste uke samles barn fra 1. - 7. klasse til aktiviteter i Solheimsviken i Bergen.

- Nå har Norge akkurat slått Tyskland 6-0. Landslaget her er bedre her enn i virkeligheten, gliser Peter Eide. Han leder fotballskolen som Templet korps (menighet) i Oslo arrangerer i høstferien. Siste dag ble det arrangert "verdensmesterskap", med både innledende gruppespill og finaler.

Frelsesarmeen med høstferietilbud
Elias (i rød drakt) synes det er morsomt med aktivitetsuke. Her spiller han for Norge - i Spania-drakt (!).

 

- Morsommere enn skole!

Rundt 50 barn har møtt opp til fotball på taket av Ila-senteret denne uken. Fotballskolen, som arrangeres for 6. gang, er et populært tiltak. Hit kan barna komme når foreldrene er på jobb. 

Elias er en av dem. Ikledd Spania-drakt røper han at Barcelona er favorittlaget og at Messi er den beste spilleren. I dag spiller han imidlertid for Norge, i selveste VM. Midt i Oslo by.

- Det er veldig moro! Vi vant den første kampen 6-0, og så har vi vunnet 4-0 to ganger, sier han.

Til tross for resultatene, påstår han kampene har vært jevne. Han synes det er fint å bruke dagene i høstferien til fotball.

- Det er morsommere enn skole! Jeg har lært noen nye finter i løpet av uka, sier han og må løpe tilbake til banen for å spille ny kamp. 

 

Frelsesarmeen med høstferietilbud
- Vi ønsker å gjøre noe positivt for nærmiljøet, sier Peter Eide. For sjette gang arrangerte Frelsesarmeen Templet aktivitetsuke i høstferien.

 

 

- Vi ønsker å gjøre noe positivt for nærmiljøet og driver med idrett i Frelsesarmeen. Dette er en fin måte å representere Frelsesarmeen på, det er fint å kunne gi barna et tilbud i ferien, sier Peter Eide.

Han forteller at interessen har økt for hver dag. 21 var registrert da påmeldingsfristen gikk ut. Søndag var det 31 navn på lista.

- Mandag kom det over 40 og i går deltok over 50. Det er tydelig at ryktet sprer seg, sier Peter Eide og legger til at de har fått med seg ledere både fra Frelsesarmeen og utenfra.

Tilbudet er gratis, og Frelsesarmeen får støtte både fra Oslo kommune og Oslo idrettskrets for å gjennomføre det.

  

Full rulle i Solheimsviken

Neste uke starter aktivitetsuken i Solheimsviken i Bergen. Fra 6. - 9. september samles barn fra nærmiljøet til en rekke aktiviteter. Bowling, fotball, kino og besøk på strutsefarm er bare noen av postene på programmet. Aktivitetsuken i Solheimsviken har blitt en solid tradisjon.

-  I fjor var det mellom 80 og 150 barn her hver dag, forteller Linda Stavland. 

Tilbudet er for barn i 1. - 7. klasse og er gratis. 

- Vi har fått positive tilbakemeldinger på opplegget og er klare for å legge til rette for at barna skal få en innholdsrik uke, sier Linda Stavland.

 

Frelsesarmeen med høstferietilbud
Lucia og Elias har hatt fine dager på banen på taket av Ila-senteret i Oslo.

 

- Elsker å spille fotball

Tilbake i Oslo. Det vrimler av ulike fotballdrakter ute på kunstgresset. Lucia har på seg Vålerenga-drakt, klubben hun spiller for til daglig.

- Jeg elsker å spille fotball, så det er veldig gøy å være her, sier hun.

I dag spiller hun for Nederland. De vant de to første kampene, men måtte se seg slått av Elias og Norge. 

- Det beste med å være her? Det må være å treffe mange andre gode spillere. Jeg har lært mye nytt og dagene har gått veldig fort, avslutter Lucia.