a123

Frelsesarmeen med vinterferietilbud

Frelsesarmeen med vinterferietilbud
Foto: Ranveig Nordgaard

Aktivitetstilbud til barn i Solheimsviken og på Sagene.

- Det blir blant annet tur til Valle Hovin for å gå på skøyter, kinobesøk og en tur på Teknisk museum, forteller Janne Våje Nielsen ved Sagene korps.

 

Positive tilbakemeldinger

Fra mandag til torsdag i neste uke har Frelsesarmeen på Sagene aktivitetstilbud for 3. – 7. klassinger i nærmiljøet. De har hatt et godt samarbeid med Bjølsen skole og opplever at opplegget blir godt mottatt.  

- Vi har fått god respons på opplegget, både fra barna og foreldre. Det er morsomt å bli bedre kjent med barna i nærmiljøet. Nå ser det ut som det blir i overkant av 20 som deltar og vi er godt oppdekket med ledere, forteller Våje Nielsen.

 

- Barn trenger venner og fellesskap

I Solheimsviken i Bergen blir det også aktiviteter for barn i vinterferieuka. Tur til akvariet, bowling, lekeland og besøk på strutsefarm står på programmet. Koordinator for Aktiv ferie, Linda Monclair Stavland forteller i denne ukas utgave av Krigsropet om ferietilbudet de arrangerer i uke 9.

- Vi ønsker å gjøre noe positivt for nærmiljøet. Da bygger vi gode relasjoner – både mellom deltakere og ledere og barna seg imellom. Barn trenger venner og fellesskap. Mange som har hatt det gøy på ferietilbudene ønsker å bli med på faste aktiviteter i Frelsesarmeen som speider og idrett, sier hun.

 

Takknemlig byråd

Byråd for sosial, bolig og områdesatsing i Bergen kommune , Dag Inge Ulstein er takknemlig for innsatsen Frelsesarmeen gjør og har gjort i Solheimsviken. Han møtte selv opp på Aktiv ferie i høstferien.

- Det var en flott dag. Jeg kom til et rom fullt av glade barn med ulike nasjonaliteter, sier byråden som forteller om god mat, besøk av Frelsesarmeens ungdomsteam og akvarietur.

- Jeg er helt sikker på at det gjør en forskjell i livene deres. Jeg så jo selv hvor glade de var.

Tilbudet i Solheimsviken er for barn fra 1. – 7. klasse, er gratis og de har i gjennomsnitt hatt 70-80 barn med pr. dag.