a123

Frelsesarmeens OL-tropp

Frelsesarmeens OL-tropp
Teamet som reiser til Rio de Janeiro i august hadde fine dager med forberedelse på Faratangen i helgen. Foto: Lars Kristian Singelstad

Når de olympiske leker i Rio de Janeiro starter 5. august, er en gjeng fra Frelsesarmeen på plass for å hjelpe til med sosialt arbeid.

I helga var 14 ungdommer og 3 ledere samlet på Faratangen, Frelsesarmeens feriested utenfor Fredrikstad. Der forberedte de seg på å innta Brasil under de olympiske leker i august. 

Anders Skoland, leder for Frelsesarmeens barn og unge, leder troppen som vender nesen sørvestover for ti spennende dager.

– Dette er et initiativ fra Frelsesarmeens «Sports Ministry» på internasjonalt hovedkvarter i London. Under OL samles om lag 90 deltakere fra Frelsesarmeen i Brasil og 90 fra Frelsesarmeen ellers i verden. Til sammen blir vi 200 ledere og deltagere, forteller han.

Foreløpig er detaljene for programmet ikke spikret, men Skoland ser for seg at de kommer til å bidra på flere måter.

– Det jeg vet er at vi skal på bo et korps i Rio de Janeiro og hjelpe til med det sosiale arbeidet der. Det kan være alt fra å dele ut vann til å bidra med opplegg for barn.

 

Ser fram til å dele tro

Samlingen på Faratangen er det eneste møtepunktet gjengen har før sommerens reise. Selv om flere kjente hverandre fra før, ble det også stiftet nye bekjentskaper.

Frelsesarmeens OL-tropp
Linn Tabita Milde ser fram til Brasil-turen. Foto: Lars Kristian Singelstad

– Fra mitt ståsted virker det å være god kjemi i gruppen. Her har vi folk fra både Norge, Island, Færøyene og Sverige, sier Anders Skoland og legger til at ungdommene har sendt inn søknad for å bli med til Brasil.

En av dem er Linn Tabita Milde. Hun studerer for tiden på Ås, men er fortsatt aktiv i korpset i Drammen.

– Vi skal jo møte Frelsesarmé-ungdommer fra hele verden og lære andre kulturer å kjenne. Det blir fint å kunne dele tro og dele erfaringer fra Frelsesarmeen på kryss av landegrenser, sier hun.

Det er første gang hun er i Sør-Amerika, noe hun ser veldig fram til. Ikke minst det å kunne være med å formidle Jesus til andre.

– Jeg håper at jeg kan bryte noen barrierer når det gjelder å snakke om tro. Her i Norge er vi jo litt private av oss, mens der er de mer åpne. Jeg tror de har noe å lære av deres kultur, og jeg håper jeg tar med meg noe av det hjem igjen.

 

– Spennende med ny kultur

Frelsesarmeens OL-tropp
Mathias Bekkman. Foto: Lars Kristian Singelstad

Mathias Bekkman fra Stockholm har de siste fire årene bodd i Oslo, der han er aktiv i Sagene korps. Han gleder seg også til å reise til Brasil.

– Jeg har aldri vært i Sør-Amerika, så det blir spennende å møte en ny kultur. Det blir også spennende å se hva slags planer Gud har under perioden vår der. Jeg tror det blir fint å kunne være med å bidra i det sosiale arbeidet der borte.

I tillegg til undervisning, lovsang og teambuilding ble det også tid til et lite språkkurs på Faratangen. Karla Barbosa Norbakken, kadett ved Offiserskolen, er oppvokst i Brasil og skal være med som leder. Hun informerte litt om hva slags kultur som venter dem og rakk å lære bort noen høflighetsfraser på portugisisk.

Om det blir bruk for dem på noen av idrettsarrangementene er imidlertid usikkert.

– Foreløpig er det ikke avtalt noe og vi har heller ikke billetter til noen av arrangementene. Men vi får se hvordan det blir, sier Anders Skoland.