a123

Frelsesarmeens ferietips

Frelsesarmeens ferietips
Foto: Frelsesarmeen

Disse har ingen eller lav kostnad.

– Ikke alle opplever ferien som god, forteller Elin Herikstad, leder for velferd og utvikling i Frelsesarmeen. Hun kan fortelle om familier som gruer seg til sommerferie og som av ulike grunner ikke har mulighet eller ressurser til å reise på ferie.

Feriesentralen

– Jeg blir utrolig glad når jeg hører om initiativ fra enkeltpersoner og organisasjoner som tar denne bekymringen på alvor.

Hun løfter frem Frelsesarmeens ferietilbud og årets initiativ fra Unicef.

– Unicef har i år startet opp en kampanje kalt feriesentralen. Her finner du tips til enkle og inkluderende sommeraktiviteter, som har ingen eller lav kostnad. Du kan også finne tips om hvordan man kan se og bry seg om barn som strever i feriehverdagen.

Selv opplever Frelsesarmeen behovet for ferietilbud som stort. I år søkte 520 familier på Frelsesarmeens ferietilbud. Nærmere 380 familier fikk plass. Det vitner om et stort behov.

Inkluder andre

– Feriesentralens styrke ligger i at det er enkeltpersoner, du og jeg, som kan være med å inkludere andre enn bare egne barn. Det har jeg sansen for. Sammen kan vi skape gode ferieopplevelser for flere. Del dine tips på feriesentralen, oppfordrer Herikstad og legger ved en liste du kan bli inspirert av:

  • Krabbefiske. Ta med deg litt tråd, klesklyper og en bøtte. Arranger en krabbefiskekonkurranse. Vinnerne kan kåres ut i fra ulike kategorier: Den største krabben, den minste krabben, den raskeskte krabben, de som har fisket flest krabber osv. Konkurransen har plass til så mange som ønsker å bli med.

 

  • Quiz. Lag en quiz (vanskelighetsgrad kan varieres ut i fra aldersgruppe). Quiz-spørsmålene kan henges opp på ulike poster innenfor en overkommelig radius. Dess flere som er med, dess morsommere blir det.

 

  • Historiefortelling. Hvis du er besteforelder, hva med å invitere barnebarna med venner hjem til "noko attåt" og historier fra du var ung? Barn og unge synes det er spennende å høre om hvordan det var før i tiden, mye har jo forandret seg. Hva brukte du sommerferiene til for eksempel?

 

  • Åpen bondegård. Mange steder i landet holder bondegårder åpent. Dette er morsomt å ta med både store og små på.

 

  • Turist i egen by. Ta med dine egne barn og kanskje et par til på sightseeing i egen by. Hva med å finne frem til museer som ikke koster noe, finne en park eller sette seg på brygga. Smør med deg enkel mat, litt drikke og ta med et pledd. Tips: I Oslo går fire barn på den voksnes flexibillett på lørdager. Ta buss/trikk/t-bane over hele byen. Du kan også dra på øyhopping i Oslofjorden på samme billett. Nyt byen!