a123

Fretex gjør kaffekosen enda bedre

Fretex gjør kaffekosen enda bedre

Norges største kaffekjede satser på gjenbruk i sine kaffebarer.

 

- Hvorfor kjøpe nytt når man heller kan resirkulere gamle flotte ting, sier Steinar Paulsrud som er en av gründerne bak Kaffebrenneriet.

 

Lamper fra Fretex

Siden starten i 1994 har kaffekjeden vokst fra 1 til 23 kaffebarer i Oslo-området. Nylig åpnet kjeden enda et kaffeutsalg på Grünerløkka med flotte resirkulerte lamper fra Fretex.

- Vår ide er at interiøret skal tilpasses det bygget vi er i, og siden flere av våre kaffebarer befinner seg i ærverdige, gamle bygårder, så er det veldig naturlig å handle inventar hos Fretex, sier Paulsrud.

 

Fretex gjør kaffekosen enda bedre
Fretex-lamper i taket hos Kaffebrenneriet i Birkelunden. Foto: Kaffebrenneriet

 

Bestemor-sjarm

Både lampeskjermer, stoler, asjetter, serveringsfat og ikke minst kopper har blitt handlet inn i ulike bruktbutikker.

- Jeg har vært en del hos Fretex i Ullevålsveien og plukket gjenbruksting. Jeg er veldig interessert i glass- og stettfat fra 30- og 50-tallet. De skaper en fin ”bestemor-sjarm” i våre kaffebarer, sier han.

 

Fretex gjør kaffekosen enda bedre
Steinar Paulsrud brenner for gjenbruk og god kaffe. Foto: Kaffebrenneriet

 

Gjenbruk i alle ledd

Selv om verdien av gjenbruk er en bevisst satsing i hele driften av Kaffebrenneriet, så har kaffekjeden likevel ikke brukt dette som et markedsføringstiltak for å kapre flere ”grønne” kunder.

- Vi liker ikke dobbeltkommunikasjon, og vi tror våre kunder ser hva vi gjør uten at vi må fortelle dem dette, avslutter Paulsrud.

 

Fretex gjør kaffekosen enda bedre
Gode kaker på vakre stettfat. Foto: Kaffebrenneriet