a123

Fretex sitt eget drømmerom

Fretex sitt eget drømmerom

Rom 201 på Scandic Vulkan er ikke som hotellrom flest. Her har Fretex fått boltre seg fritt med gjenbrukte møbler og folks drømmer skrevet på vegger og tak. Rommet skal inspirere hotellgjestene til mer gjenbruk!

Fretex har fått et eget hotellrom på Scandic Vulkan ved Grünerløkka i Oslo. Et rom som byr på en helt spesiell hotellopplevelse. Her blir gjestene minnet på at gjenbruk både er stilig og bra for miljøet. Rommet har utelukkende gamle møbler som har fått et malingsstrøk og framstår som nesten nye. Fretex sin visjon om å gi folk grunn til å tro på framtiden preger også interiøret. Den ene halvdelen av rommet er fylt opp med folks drømmer, håp og ønsker for framtiden. Den andre delen av rommet er hvitt, og representerer et potensiale. De som bor på rommet oppfordres til å skrive om sine framtidsdrømmer i en gjestebok som ligger framme.

- Vi har laget et drømmerom med et konsept basert på relasjonell kunst. Vi ba folk om å fortelle oss om drømmene sine, og det har de gjort. Klasse 2 B på Lakkegata skole i Oslo har deltatt aktivt i prosjektet, sier Hilde Bruvold i Fretex, som har ledet arbeidet med Fretex-rommet.
 

Stor miljøgevinst

Miljøgevinsten ved å velge second hand er stor. I snitt gir gjenbruk av tøy en klimagevinst på 6,5 kg CO2 per kg tøy.
- Vi i Fretex vil legge til rette for at det skal være enkelt og stilig å velge gjenbruk. Jeg håper gjestene på Fretex-rommet blir inspirert til mer gjenbruk, og at de smittes litt av Fretex sin visjon om å tro på framtiden, sier Line Isegran, salgssjef i Fretex.

 

Unik hotellopplevelse

Scandic Vulkan har allerede et samarbeid med Fretex med gjenbruksprosjektet «The Hotel Recycle Bag». Hotellgjester kan legge igjen klær de ikke lenger vil ha eller gi bort gjenglemte klær de ikke ønsker tilsendt. Klærne selges deretter videre av Fretex. Nå har samarbeidet gått ett steg lenger.
- Samarbeidet med Fretex betyr mye for oss, og er en viktig del av miljøarbeidet til hotellet. Vi er opptatt av å gi gjestene en hotellopplevelse utenom det vanlige. Med et annerledes rom kommer annerledes tanker. De første gjestene som har sovet i rommet har vært strålende fornøyde, sier Monica Egeberg, hotelldirektør ved Scandic Vulkan.

Fretex sitt eget drømmerom