a123

Frustrerende og fantastisk

Tiden som Sally Ann-designer har beriket designer Katarina Brieditis på mange måter.

− Møter og samarbeid med menneskene i landene vi har besøkt, har beriket meg enormt. Min egen verden er utvidet og mitt verdensbilde har blitt litt tydeligere, forteller Katarina Brieditis.

Sammen med sin designerkollega Katarina Evans, var Brieditis knyttet til Sally Ann i halvannet år. I løpet av den tiden reiste de til fattige land for å utvikle produkter som skulle lages av de som får hjelp gjennom Sally Ann. Blant annet var de i Bangladesh, der de utviklet en helt ny smijerns-kolleksjon som er til salgs i Norge nå.

Frustrerende og fantastisk
Nydelig smijerns-kolleksjon fra Sally Ann. Lysekroner, kuver og lysholdere.


Rettferdighet

For Brieditis har det å se så ulike forutsetninger i livs- og arbeidsmiljø, samt å møte ulike uttrykk og håndverk, vært inspirerende.

− Som designer er ideene og mulighetene så mange at det er vanskelig å vite hvor man skal begynne. Det har vært både tøft, frustrerende og fantastisk på samme tid. Jeg kjenner meg privilegert som har fått være en del av Sally Ann, sier Brieditis.

Lyst til å vinne Sally Ann-produkter til 1000 kroner? Klikk her for å delta i konkurransen på Facebook.

Noe av grunnen til det er fordi hun ser viktigheten av at all produksjon må skje under rettferdige forhold. Å kunne tjene lønn for eget arbeid er fundamentalt.

Profesjonell stolthet

Den kjente, svenske designeren forteller at det er en litt spesiell jobb å designe for Sally Ann.

− Du må tenke mer langsiktig og ikke være for trendsensitiv i valg av uttrykk. Du kan ikke endre butikkens utvalg i samme takt som andre steder. Produktene må være holdbare, ha god kvalitet og være attraktiv for kunden, slik at de ikke bare kjøper noe for å lette sin samvittighet, sier Brieditis, og fortsetter:

Frustrerende og fantastisk
Mange mennesker har fått hjelp gjennom Sally Ann, blant annet kvinner i Bangladesh. Foto: Jan Aasmann Størksen


− Det er viktig å huske på at produsentene av produktene også har en profesjonell stolthet og bør føle at det de produserer blir verdsatt og har en verdi. Og nettopp innenfor Sally Ann er det mulig å gi produsentene tilbakemeldinger fra fornøyde kunder. Trivsel og anledning til å utvikle og forbedre seg i faget er avgjørende for utvikling og selvfølelse for alle mennesker, understreker designeren.

Funksjonell design

Det nyeste i Sally Ann-butikkene nå er smijerns-kolleksjonen som består av kurver, lysholdere og lysekrone – alt håndlaget i Bangladesh.

 Besøk nettbutikken til Sally Ann her.

− Designen er enkel og funksjonell for å kunne appellere til en bred kundegruppe og ulike behov. De store kurver og lysekronen, kan du dekorere videre hvis du vil. Med høstløv og bær om høsten, og kanskje epler, kongler og kvister til jul. I påsken kan du ha egg og selje kvister i dem, og om sommeren kan de innhylles i blomster, inspirerer Brieditis.

Frustrerende og fantastisk
Smijernskurvene kan brukes til så mangt, blant annet er de fine å ha ved i.