a123

Full fart i Hemsedal

Full fart i Hemsedal
Foto: Lars K. Singelstad

Frelsesarmeens konfirmanter har nylig vært på leir i Hemsedal.

- Er det noen som vet hvor mange mennesker som lever i verden i dag?

Spørsmålet stilles under seminaret «Urettferdighet i verden». En gruppe konfirmanter følger nøye med og prøver seg med ulike forslag, før de sammen kommer fram til at det er 7 milliarder. Litt bortenfor, i en akebakke full av puddersnø, har en annen gjeng tatt akebrettene fatt.

 

Møte med Gud

Vi er i Hemsedal på Frelsesarmeens årlige konfirmantleir. Til sammen 92 konfirmanter fra nesten 20 forskjellige korps tilbringer en knapp uke ved KRIK Høyfjellshotell. Her deltar ungdommene på møter, undervisning og aktiviteter. I går var det klatring, i dag er det aking som står på programmet. Daglig arrangeres det forskjellige seminarer med nyttige temaer. Morgen- og kveldsmøte er også faste poster på programmet.

Dirk Cordier er her som leder for fjerde gang. Han jobber som ungdomskonsulent i Fabu og ser på leiren som et årlig høydepunkt.

- Flere av de som kommer hit har med seg venner som ikke er tilknyttet noen menighet. Her får de kanskje sitt første møte med Gud, gjennom vitnesbyrd, bønn og lovsang. Det synes jeg er veldig spennende, sier han.

 

Full fart i Hemsedal
Konfirmantene samlet til morgenmøte.

 

Høyt aktivitetsnivå 

I akebakken er energinivået høyt med både airboard og rattkjelke som framkomstmiddel. Til tross for minus 10 på gradestokken, ser konfirmantene ut til å storkose seg. Heidi Carlsen er en av dem. Hun reiste alene til leiren og innrømmer at hun var litt spent på hvordan det ville bli.

Full fart i Hemsedal
Heidi Carlsen skryter av konfirmantleiren.

- Jeg var litt nervøs før jeg kom opp hit, men så kom jeg på rom med tre jenter som er veldig koselige, sier hun og skryter av opplegget. 

- Jeg tror jeg kommer til å huske møtene best. Det har blitt sagt mye bra og jeg liker måten de er lagt opp på med lovsang og muligheten til å bli bedt for. 

Nettopp det å skape en god og trygg ramme for ungdommene er viktig, mener Dirk Cordier.

- Vi prøver å skape en trygghet. Et sted hvor konfirmantene virkelig kan være seg selv og der de blir sett. Det er også viktig at vi kan være behjelpelige i forhold til troslivet, sier han.

 

Gode tilbakemeldinger

Mange har fått nye venner i løpet av dagene i Hemsedal og flere uttrykker at de gjerne skulle ha blitt litt lengre. Dirk Cordier forteller at dette også kommer til uttrykk i spørreskjemaene konfirmantene har svart på de siste årene.

- I fjor hadde vi 100 konfirmanter her. 96 av disse har sagt at de vil anbefale opplegget til sine venner. Ungdommer er ikke redd for å si sannheten, så dette er svært positivt, sier han.

- Hva ønsker dere at ungdommene skal sitte igjen med når de reiser herfra?

- Det viktigste er at de skjønner at Gud elsker dem og at Han har en plan for dem. Vi vil gjerne at de reiser herfra med en sterkere identitet og en tro som de kan bygge videre på.