a123

Gatefotballstjerner på TV2

En halvtime – åtte søndager fremover – har TV2 holdt av til Frelsesarmeens gatefotball.

Gatefotballstjerner på TV2
Bildet er tatt under NM i gatefotball i Oslo i mai. Dette ser vi i første episode av "Mitt livs sjanse" som starter på TV2 5. oktober. Foto: Kai-Otto Melau / Frelsesarmeen

 

Førstkommende søndag, 5. oktober kl. 18.00, sender TV2 første episode i serien om Frelsesarmeens gatefotball. I "Mitt livs sjanse" følger vi spillere fra ulike lag i hele Norge. Vi møter dem før NM i Oslo i mai, følger utvelgelse av spillere til landslaget og avslutter med VM i Chile i oktober.

Medaljen til gatefotballen er et rusfritt liv.

– Dette er spillere som virkelig vil noe, sier Erik Meinseth, prosjektansvarlig i Frelsesarmeens rusomsorg.

Dokumentert rusfri

Meinseth forteller at spillerne gjør en beinhard innsats, og da sikter han ikke til idrettsprestasjonene alene.

– For å delta i VM, eller Homeless Woldcup som det formelt heter, må man være dokumentert rusfri. Slik blir motivasjonen for å spille i VM, overført til en motivasjon for å komme ut av rusavhengigheten. Det er ekstremt viktig med et konkret mål når man skal avruse seg.

– I tillegg har det stor smitteeffekt. De som ikke er med i år, har et mål å strekke seg etter neste år. Og de tidligere VM-deltakerne er de beste ambassadørene for å rekruttere nye, sier Meinseth.

Man kan nemlig kun delta en gang.

Se klipp fra serien:

You need Adobe Flash and Javascript to view this file

 

Første gang med jentelag 

For første gang på tre år, stiller Norge med et jentelag i gatefotball. Det er nemlig organisasjonen Homeless Woldcup som avgjør hvilke land som får stille med flere enn ett lag.

Det er også færre jenter både i idretten og i nedslagsfeltet for rusomsorg.

– I år frontet vi jentene godt i søknaden, og er fornøyde med at det gav resultater. Vi er stolte av jentene som nå trener seg frem mot Santiago, sier Meinseth.

Spillerne på gatefotball-lagene kommer fra Oslo, Stavanger, Bergen, Trondheim, Asker, Kristiansand og Fredrikstad. Det spilles i Chile fra 19. til 26. Oktober. 64 nasjoner og mer enn 500 spillere vil da være på plass i Santiago, og det forventes et publikum på drøyt 100 000 mennesker. Arrangøren håper at Homeless wold cup 2014, vil vise verden hvordan fotball kan være med på å forandre folks liv.

Se den spennende utviklingen mot VM på TV2!