a123

Gir nødhjelp etter flommen på Filippinene

Norske Frelsesarmé-offiserer kjemper for å hjelpe flomofrene i Manila.

 

Det kraftige regnværet i Manila og byens nærliggende provinser har tatt med seg hus og gjenstander, utløst store jordskred, og etterlatt befolkningen hjelpesløs på hustakene.

Det norske offiserparet Knud og Lisbeth Welander har vært stasjonert på Filippinene de siste to årene. Nå er de involvert i hjelpearbeidet etter det kraftige ekstremværet.

- Frelsesarmeen har i flere dager distribuert nødhjelp til beboerne i de hardest ramma områdene i Manila. Behovet er stort og nå jobber vi på spreng for å finne ressurser slik at vi kan holde innsatsen gående, sier Knut Welander.

 

Har ikke sett noe lignende

Gir nødhjelp etter flommen på Filippinene
Oberstløytnantene Knud og Lisbeth Welander på Filippinene. Foto: Frelsesarmeen

Dette er det verste uværet Filippinene har opplevd siden tyfonen «Ketsena» tok flere hundre liv for tre år siden. Selv om befolkningen på Filippinene er vant til monsunregn, så har regnværet denne gangen vært helt ekstremt.

- Det spesielle er at regnet er så sammenhengende over lang tid. Jorda kan ikke ta unna og avrenningen er så kraftig at selv flomdimensjonerte avløp ikke holder lenger. I store deler av byen står vannet i gatene og skaper store problemer for befolkningen her, forteller Welander.

Nå er også offiserer og kadetter ved Frelsesarmeens offisersskole involvert i nødhjelpsinnsatsen. I skrivende stund er de ute i bydelen Cainta og deler ut mat til flomofrene.

 

Halvparten oversvømt

Det statlige værbyrået sier at over halvparten av den filippinske hovedstaden nå er oversvømt. I enkelte områder er vannivået over to meter høyt. Det totale dødstallet forårsaket av stormen og regnet den siste uken er 68 mennesker.

- Vi hadde en lignende katastrofe for 3 år siden. Da var alt mere kaotisk. Nå er myndighetene mere forberedt og vi jobber sammen med dem. Uansett så er det grunn til å tro at arbeidet med å hjelpe nødstedte vil foregå i lang tid.

- Vi er taknemlig for all støtte som vi kan motta, det er slik vi blir istand til å lindre nøden som blir ekstra åpenbar når de som fra før av har lite blir berøvet det de har, sier Welander.

 

Ønsker du å støtte hjelpearbeidet til Frelsesarmeen, trykk her!