a123

Giverglede på Egertorget

Giverglede på Egertorget
Foto: Anders Grønneberg (Dagbladet)

Julemusikantene samlet inn godt over 300 000 kroner.

Det har vært folksomt på Egertorget i desember. Tretten dager med konserter resulterte i 328 185 kroner til julegryta. Et vidt spenn av artister har skapt stemning blant de mange som har stoppet opp for å lytte til litt musikk i adventstida. Tidvis var det så mye folk at det var vanskelig å passere i Norges mest kjente handlegate, Karl Johan. Markedskonsulent i Frelsesarmeen, Richard Tybring Aune, er fornøyd med gjennomføringen av arrangementet.

- Det har nok en gang vært en fin opplevelse å være på Egertorget. Artistene har levert god musikk og vi har blitt møtt av giverglade folk, sier han.

 

Giverglede på Egertorget
Vamp reiste ens ærend fra Haugesund for å spille for Frelsesarmeen. (Foto: Dagbladet)
Dagbladet tilbake

Dagbladet og Frelsesarmeen har i mange år samarbeidet om Julemusikantene. Etter noen pauseår er Dagbladet nå tilbake igjen, noe Frelsesarmeen setter stor pris på.

- Det er klart det betyr mye at Dagbladet er med på dette. De har tatt seg av det praktiske og hatt kontakt med artistene. I tillegg skaper det oppmerksomhet rundt innsamlingen med oppslagene i avis og på nett, sier Tybring Aune.

Nytt av året var Dagbladet-TV sin dekning av konsertene. Hver kveld publiserte de en rykende fersk stemningsrapport fra Egertorget.

 

Maarud i storform

Amund Maarud var en av artistene som definitivt underholdt og engasjerte publikum. Med fengende musikk og en energirik opptreden var han også en av dem som samlet inn mest penger til julegryta. I siste halvdel av den halvannentime lange konserten inviterte han også Ida Jenshus på scenen. Det ble en flott opplevelse for de mange frammøtte.

Giverglede på Egertorget
Bjarne Brøndbo og D.D.E. stilte nok en gang opp for Frelsesarmeen. (Foto: Dagbladet)

D.D.E. har i mange år stilt trofast opp for Frelsesarmeen. Til tross for litt dårlig vær, samlet de mange av sine fans og engasjerte publikum fra første låt. Vamp tok turen ens ærend fra Haugesund og Valentourettes koste seg sammen med folkemengden på torget. Konsertrekken ble avsluttet med Di Derre og El Cuero 21. desember. Denne dagen ble det også innsamlingsrekord med 61 351 kroner.

 

Disse spilte på Egertorget:
Oslo Ess
Vidar Busk
Cocktail Slippers
Amund Maarud og Ida Jenshus
Lars Vaular
Atle Pettersen
Valentourettes
Ole Paus
BigBang
D.D.E.
Vamp
Buicken
Hanna-Maria og Magnus Grønneberg
Jørn Hoel og Steinar Albrigtsen
Monica Heldal
Di Derre
El Cuero