a123

Giverstorm til høygravid

Maren Witzøe Klungseth ved Slumstasjonen i Oslo er overveldet over responsen hun fikk da hun etterlyste babyutstyr til en gravid kvinne som manglet alt.

– Jeg har til og med måtte takke nei til folk som har tilbudt å donere bort barneklær og – utstyr, sier Klungseth, som jobber ved Frelsesarmeens slumstasjon i Oslo.

Overveldende respons

Like før fellesferien kom en fortvilet jordmor til Slumstasjonen for å høre om de kunne hjelpe en pakistansk kvinne i en vanskelig situasjon. Med kun seks uker til termin, sto hun på bar bakke – uten noe utstyr til den kommende verdensborgeren.

Giverstorm til høygravid
Maren Witzøe Klungseth (til venstre) og Marianne Nybo ved Slumstasjonen i Oslo er overveldet over gleden mennesker viser ved å hjelpe andre. Foto: Ellen Marie Skjefstad


Klungseth bestemte seg for å legge ut en annonse på Finn.no.

– Jeg etterlyste rett og slett en slags startpakke til den lille gutten som skulle komme, forteller hun

Det tok ikke lang tid før telefoner og mailer strømmet inn. Mellom 30 og 40 privatpersoner donerte gladelig bort klær, seng, badebaljer og alt de små trenger. I tillegg sponset Libero med bleier, Pampers med produkter og småfirmaer engasjerte seg for å skaffe til veie utstyr. Strikkeklubben som holder til i Slumstasjonens lokaler, begynte dessuten straks produksjonen av klær og hentesett.

Praktisk hjelp

– Det var mange engasjerte småbarnsforeldre som virkelig ville hjelpe. Og de ville hjelpe moren også. Så hun fikk såper og ting som er fint for en nybakt mamma, sier Klungseth, som også har tilbudt kvinnen å få hjelp gjennom Home-Start.

– Dette løser ikke alle hennes problemer, men nå trenger hun i hvert fall ikke å tenke på det praktiske rundt det å få barn, sier Klungseth.

– Gjør inntrykk

Marianne Nybo, ny daglig leder ved Slumstasjonen i Oslo, mener dette vitner om det gode som finnes i mennesker.

– Det er klart slike historier gjør inntrykk. At folk vil hjelpe til på denne måten, er fantastisk, sier Nybo.