a123

Gjenbruk i magasinform

Gjenbruk i magasinform

- Brukt er best, mener programlederduoen Ingrid Gjessing Linhave og Kåre Magnus Bergh. I Fretexmagasinet, som kommer ut i disse dager, forteller de mer om sitt forhold til brukt.

Les Fretex-magasinet her!

For Kåre Magnus startet kjærlighetsforholdet til brukt da han som fersk tenåring fant en lys olabukse med striper av skinn som hadde tilhørt tanta hans. Buksa var alt for stor, men han snurpet den inn i livet og stilte opp på skolen! Det er kanskje unødvendig å ta med at dette var på 80-tallet!

- Hjemme hos min familie må noe ut, om noe skal inn, forteller Ingrid. Og dette er vel noe flere kan kjenne seg igjen i; vi har mange ting, flere enn vi har bruk for. Fretex jobber for å økt gjenbruk, både ved å ta imot det som folk ikke trenger mer, og ved å selge det videre, og ved å lage nye produkter.

 

Tips og råd

Fretexmagasinet har stylet en leilighet og viser stolt fram resultatet. Med et overkommenlig budsjett og miljøvennlige løsninger kan rom gjøre lekre. I magasinet kan du også la deg inspirere til å gi brukte gjenstander et nytt liv!

 

110 år

Fretex startet i 1905 og markerer med Fretexmagasinet at de er en oppegående og aktuell 110-åring. I magasinet reiser vi tilbake i tid, og viser trender fra flere tiår.

Charlotte Thorstvedt elsker vintage, redesign, ull og bakgårdssalg! Hun er ekstra svak for vintage T-skjorter. For som hun sier: « Tenk for et liv disse t-skjortene har levd. Konserter og diverse. Vi skulle bare visst! Klær som har levd et liv er så mye kulere enn klær som er total noobs.» Les mer om Charlottes engasjement i Fretexmagasinet.

 

Å gi mennesker nye muligheter til jobb

Fretex er Norges største attføringsbedrift. Målet er å gi mennesker nye muligheter i arbeidslivet. I fjor fikk 454 personer fast jobb etter å ha deltatt i et attføringsprogram i regi av Fretex. I Fretexmagasinet møter du jobbsøker som forteller som sine erfaringer. Arbeidsgiver forteller også om sin erfaring med å rekruttere via Fretex. Når jobbsøker og arbeidsgiver er fornøyde med å ha funnet hverandre har Fretex gjort en god jobb!

 

Hans Olav Brenner finner gull blant brukte permer

– Jeg elsker å gå i bruktbutikker, forteler Brenner. Han setter pris på et uventet utvalg, og nettopp det er jo Fretex og Fretexmagasinet gode på!

 

Fretexmagasinet deles ut i postkasser nær Fretexbutikkene. Om du ikke får det i postkassa, kan du hente det i Fretexbutikkene.