a123

Gjester fra Frelsesarmeen på besøk hos kongeparet

Gjester fra Frelsesarmeen på besøk hos kongeparet
Jarle og Tone var to av gjestene som var invitert til KunstStallen. Foto: Lars Kristian Singelstad

Det var duket for fest i KunstStallen da kongeparet inviterte et knippe utvalgte gjester til førjulssamling.

— Det blir jo en spesiell opplevelse å møte kongen og spise middag med kongen, det blir jo det — dette skjer jo ikke mer enn en gang i livet, sier Jarle Olsen mens han venter på bussen som skal ta han med til slottet og førjulssamling i Dronning Sonja KunstStall.

Det er god stemning og et hint av nervøsitet i luften hos Kirkens Bymisjon i Tollbugata. Lokalet er fylt med nærmere 50 gjester fra Frelsesarmeen, Blå Kors, =Oslo og Kirkens Bymisjon som alle venter spent det som skal skje.

Gjester fra Frelsesarmeen
Tone Grønneberg er også på plass og gleder seg til møtet med kongeparet. Hun er avslappet med tanke på hvem det er hun skal møte.

— Jeg tror de er helt vanlig mennesker, som er helt naturlige og som ser helt naturlig på andre mennesker.

Tone har benyttet seg av Frelsesarmeens tiltak i over 25 år og har brukt Fyrlysets tllbud i mange år. Hun beskriver det som et gode, og sammen med Jarle ser hun verdien i det å ha noen å snakke med og et sted å gå til.

— Det er fint å komme seg ut og ha noen å prate med, man blir jo ofte sittende mye hjemme, forteller hun.

Jarle har vært mye rundt på de forskjellige tilbudene i byen, men trenger det heldigvis ikke lenger. Han stikker likevel fortsatt innom for en prat og et måltid.

— Jeg bruker det ikke like mye nå, men det er alltid fint å stikke innom for å hilse på gutta og de som jobber her.

Samling i Dronning Sonjas KunstStall
Det er første året kongeparet og kronprinsparet inviterer til samling i KunstStallen. Etter samlingen var det mange inntrykk for gjestene å fordøye.

Tone forteller at gjestene ble tatt i mot av kongeparet, og at det stod servitører langs alle veggene. And og kanapeer stod på menyen, og under middagen var det flere taler som bragte fram følelser hos de fleste, inkludert de kongelige. Og plutselig dukket også Sølvguttene opp.

— Dette er noe av det største jeg har vært med på. Da Sølvguttene sang klarte jeg ikke holde meg, da måtte jeg gråte litt, sier Tone.

Kongelig engasjement
Jarle satt på bord med H.K.H Kronprinsesse Mette-Marit og praten gikk om hva som trengs for de som sliter mest i byen. Flere lavterskeltilbud, avrusning og oppfølging var noen av tingene som ble diskutert.

— Once in a lifetime, helt fabelaktiv, sier Jarle etter møte med de kongelige.

— Jeg har ikke flere ord, for jeg begynner bare å gråte, og det er typisk meg — men det har vært helt amazing og vakkert, avslutter Tone.