a123

Gledessprederen

Gledessprederen
Foto: Lars K. Singelstad

− Et barn som har det gøy sammen med familien sin er veldig fint å se, for det er ingen selvfølge for dem.

Jon Kaastad ved Frelsesarmeens Slumstasjon i Oslo arrangerer aktiviteter for barnefamilier. Fra april til oktober i år har over 550 mennesker deltatt på aktiviteter han har lagt til rette for.

− Personlig synes jeg det er kjempegøy. Aktivitetene vi tar med barnefamiliene på er så mange og varierte, og vi får kun positive tilbakemeldinger, sier Jon.

Sammen som familie

Siden Jon begynte i prosjektstillingen i april i år har han vært med på å arrangere aktiviteter, samt videreformidle aktiviteter via ulike aktører. Et poeng er at dette skal være noe hyggelig familier gjør sammen, samtidig som det er en form for hjelp til selvhjelp ved at aktivitetene skal være en inspirasjon til noe familiene kan gjøre også på egenhånd.

− Vi var for eksempel på Afrikansk Lekestue på Bislet i mai, og etter det kom en pappa bort til meg og fortalte at de etter det har gått tilbake dit igjen med barna sine, forteller Jon med iver i stemmen.

Gledessprederen
Høyt i det blå. Mange familier koset seg veldig på Tusenfryd. Foto: Jon Kaastad. Foto: Jon Kaastad

Lang liste med aktiviteter

Noen runder bowling, en tur til skimuseet og hopptårnet, besøk på Kunstnernes Hus, bondegårdshelg på Aarholt-tunet i Vestfold, publikum på Billy Elliot på Folketeateret og på Oslo Middelalderfestival, klatreparken på Tryvann og VIF-hjemmekamp på Ullevål, opp i karusellene på Tusenfryd og omvisning og konsert i Operaen. Listen er lang. Og enda lenger skal den bli.

Det er tydelig at behovet og ønsket om å delta på ulike aktiviteter er stort. Det fylles raskt opp. Med mange hundre i nettverket av barnefamilier er det viktig å rullere på hvem som deltar, samtidig som det er ønskelig å skape en kontinuitet for familiene.

Det er ikke tvil om at Jon ønsker å fortsette med den gode jobben.

− Halvannen måned etter vi hadde vært på Aarholt-tunet kom en mamma til meg og fortalte at for første gang kunne barna hennes reise seg opp i klasserommet ved skolestart og fortelle hva de hadde gjort i sommerferien. Det er klart det gjør inntrykk.

Jon er også gryteansvarlig på Slumstasjonen og oppfordrer i den forbindelse alle som har mulighet om å stå grytevakt i desember.

− Det er kjempehyggelig å stå grytevakt og man er med på å samle inn penger som blant annet gjør det mulig for Slumstasjonen å arrangere aktiviteter for barnefamilier også neste år, sier Jon.