a123

Gode naboer

Frelsesarmeens eldreomsorg inviterte til nabofest på Ensjø med blant andre Anita Skorgan på plakaten. At det nesten manglet stoler til slutt, hadde de ikke drømt om.

Gode naboer
Solfrid Slettholm, leder for Ensjøtunet, var opptatt av at bydelens innbyggere skulle knytte kontakt under Nabofesten, det syntes Line Mathisen (midten) og Ragnhild Stige godt om. Foto: Heidi Goodreid

Frelsesarmeens botilbud for eldre i Oslo, Ensjøtunet Omsorg +, inviterte tirsdag til Nabofest. To store saler var fylt opp av folk med og uten sølv i håret. De fikk med seg et byhistorisk foredrag ved journalist Leif Gjerland og konsert med Anita Skorgan. Leder Solfrid Slettholm og resten av gjengen ved Ensjøtunet Omsorg + ønsker å være synlig i lokalmiljøet.

– Vi ønsker at Ensjøtunet Omsorg + skal være en møteplass for alle som bor i bydelen, sa Slettholm:

– Vi bor i en bydel i vekst og utvikling, og vi vil være med inn i den nye tida.

Ensjøtunet Omsorg + har 62 omsorgsleiligheter. De tilbyr aktiviteter, kafé og kulturelle innslag, og her er det åpent både for besøkende og fastboende.

En av dem som hadde tatt turen til nabofesten, er 29 år gamle Ragnhild Stige. Hun bor rett i nærheten og bestemte seg for å komme da hun tidligere i uka fikk utdelt en flyer på T-banen.

– Uka før snakket jeg med en venninne om at det er så synd at samfunnet er så delt opp etter alder. At det burde bli gjort mer for å koble folk sammen, og så kom denne invitasjonen, sa Ragnhild.

Hun synes eldre er bortpakket i samfunnet og i media.

– Vi ser dem for det meste bare når det gjelder bevilgninger og sykdom. Før var man mye mer sammen, og det tror jeg mange hadde godt av. De eldre har mye livserfaring og historie vi kan lære av.

 

Takk for hver dag på jorden

Midt i en hektisk Stjernekamp-periode tok Anita Skorgan turen til Ensjøtunet for å holde konsert.

– Det beste som finnes er å spille musikk for folk som setter pris på det. Som tar det imot, det er derfor vi holder på, sa hun.

Gode naboer
Da Anita Skorgan sang Grand Prix-låta "Dans med meg Oliver", så major Oliver Joensen sitt snitt til å ta en liten dans med den folkekjære artisten. Foto: Heidi Goodreid

Ved et av bordene satt Sølvi Bråten, som har bodd på Ensjøtunet i halvannet år. Hun fikk ikke fullrost de ansatte nok.

– De er så hyggelige i resepsjonen og i kafeteriaen, sier hun og forteller om ukens aktiviteter.

– Vi har hobbygruppe tre ganger i uken, gymnastikk og andaktsstund. Og på tirsdager, når det ikke skjer noe her, handler jeg på Manglerud-senteret, smilte hun.

Gode naboer
Mange av Ensjøtunets naboer hadde tatt imot invitasjonen.. – Det er fint å kunne gå til fotpleie og frisør her, i tillegg kommer vi ofte på fredager, da er det sangstund. Det er en så hyggelig tone her, sier Marit (til venstre). Foto: Heidi Goodreid

I tillegg er det mulighet for å pynte seg litt på huset, det er det ikke bare beboerne som benytter seg av. Marit, som bor i nærheten, er også innom i løpet av uka.

– Det er fint å kunne gå til fotpleie og frisør her, i tillegg kommer vi ofte på fredager, da er det sangstund. Det er en så hyggelig tone her, skrøt Marit.

På andre siden av bordet satt Line Mathisen. Hun var frivillig på Ensjøtunet i 20 år, før hun selv ble pensjonist.

– Nå er jeg med på mange av aktivitetene og kommer hit og drikker kaffe og spiser vaffel. Det er fint å ha dette å gå til. Det er godt å treffe hyggelige mennesker, sa Line.

– Det er medisin uten resept.