a123

Godt valg!

Vi sier ikke hva du skal stemme, men vi ønsker å bidra med vår kunnskap og innsikt, peke på utfordringer og foreslå løsninger for poilitikerne.

Onsdag 30. august var alle de politiske partiene invitert til lanseringen av dokumentet «Der skoen trykker». I syv korte kapitler peker Frelsesarmeen på utfordringer og kommer med forslag til tiltak innenfor rusomsorg, barne- og familievern, arbeidsinkludering, kriminalomsorg, fattigdom, flyktninger og integrering, menneskehandel og tvangsarbeid. Les dokumentet her. 

Godt valg!
Hans Olav Syversen (KrF) tar imot Frelsesarmeens innspill til neste stortingsvalgperiode. Frelsesarmeens sosialsjef overrakte dokumentet under lanseringen. Foto: Mette Randem

- En fellesnevner for alle feltene vi jobber med, er at oppfølgingen av mennesker som trenger det ofte er for dårlig, noen ganger også helt fraværende, sa sosialsjef hos Frelsesarmeen, Lindis Evja, i sitt innlegg. Både May Lisbeth Smeby, fagleder i Frelsesarmeens barne- og familievern, og Knut Haugsvær, leder for Frelsesarmeens rusomsorg pekte på betydningen av et godt ettervern.

Cathrine og Tine som selv har kjent kroppen på hvor skoen trykker, fortalte om hva tilbud om aktivitet, fellesskap og nye nettverk har betydd for at de skal klare å komme seg ut av et liv med rusmisbruk.

Godt valg!
Cathrine og Tine som selv har kjent kroppen på hvor skoen trykker, og kom med viktige innspill til politikerne. Foto: Mette Randem

Konkrete tiltak til forandring
Målet med lanseringen er å bruke vår førstehåndsinformasjon til å komme med forslag til konkrete tiltak som samfunnet, og politikerne bør prioritere fremover. Frelsesarmeens informasjonssjef, Andrew Hannevik ledet lanseringen og understreket at dette ikke er et valgkamputspill, men en invitasjon til dialog om hvordan vi sammen kan møte noen av samfunnets utfordringer fremover.

Godt valg!
Carl I. Hagen var blant flere politikere som tok turen til lanseringen. Foto: Mette Randem

Stefan Heggelund (H), Anne Beate Tvinnereim (Sp), Sunniva Eidsvold (SV), Tina Shagufta Kornmo (V), Hans Olav Syversen (KrF) og Carl I. Hagen (FrP) var til stede for å ta i mot dokumnetet på sine partis vegne. Alle forsikret om at de ønsket dialog, og at dørene deres ville være åpne etter valget.
- Når dere banker på Venstres hjertedør, skal vi gjerne åpne, sa Tina Shagufta Kornmo (V).
- Jeg støtter det som ble sagt fra Venstre - så får vi håpe det er en dør å banke på, repliserte Hans Olav Syversen (KrF), med et smil.

– Jeg merker at jeg blir både rørt og engasjert - og vi er veldig positive til å holde kontakten og høre mer om hva vi kan gjøre bedre, sa SVs Sunniva Eidsvold. 

Lansering under Homeless World Cup
At lanseringen av «Der skoen trykker» ble holdt under Homeless World Cup i Oslo er ingen tilfeldighet. VM i gatefotball for bostedsløse arrangeres for første gang i Norge med over 500 spillere fra over 50 nasjoner. Frelsesarmeen er arrangør i Norge og er ansvarlige for det norske landslaget i gatefotball.
- Dette er et ypperlig eksempel på hva godt ettervern kan være, sa virksomhetsleder for Frelsesarmeens rusomsorg Knut Haugsvær. Etter lanseringen ble alle invitert med for å se herrelandslaget spille mot Sveits.
- Hvis dere har lyst til å se et fartsfylt og underholdende norsk landslag som scorer mange mål, så er det større sjanse for det på bane 1 klokka 16 i dag enn på Ullevål på fredag, sa møteleder Hannevik. 

Gjester i Frelsesarmeens TV-studio
Bystyrerepresentant Carl I. Hagen (FrP), stortingsrepresentant Stefan Heggelund (H) og stortingsrepresentant Hans Olav Syversen (KrF) gikk imidlertid direkte til Frelsesarmeens TV studio for å snakke om inntrykkene etter Frelsesarmeens lansering av «Der skoen trykker». I andre del av sendingen, som du kan se under, møter du Knut Haugsvær, leder for Frelsesarmeens rusomsorg, May Lisbeth Smeby, faglig leder i Frelsesarmeens barne- og familievern og Daniel, som selv har fått merke på kroppen hvor viktig et velfungerende ettervern er.

(Får du ikke opp videoen, klikk her.)

You need Adobe Flash and Javascript to view this file