a123

Grunnlovsfeiring på Ensjøtunet

Grunnlovsfeiring på Ensjøtunet
Storfint besøk på Ensjøtunet. F.v. kong Christian Frederik, Camilla Wergeland, Albertine Sissener og Christian Magnus Falsen. Foto: Lars K. Singelstad

Frelsesarmeens Ensjøtunet Omsorg + hadde tirsdag markering av grunnlovsjubileet. "Grunnlovens far" Christian Magnus Falsen tok også turen.

Med flotte kostymer lånt fra Riksteatret troppet den ene storheten etter den andre opp på Ensjøtunet tirsdag formiddag. I forbindelse med 200-årsjubileet for norsk grunnlov, ble dagen markert med både Bondens marked, pianokonsert og et historisk tilbakeblikk. Seansen ble avsluttet med en treretters middag der menyen var lik den mennene på Eidsvoll fikk servert i 1814.

 

Ønsker nærmiljøfokus 

Ensjøtunet Omsorg + i Oslo har 62 omsorgsleiligheter og servicesenter. Under arrangementet tirsdag kom det også flere besøkende fra nærmiljøet.

- Vi er ikke en lukket eldrebastion på Ensjø. Vi vil åpne opp og vi tror også at når vi har denne type arrangement så kommer det også flere som vanligvis ikke går her, sier leder Solfrid Slettholm.

Grunnlovsmarkeringen er bare en av mange kulturelle innslag ved omsorgssenteret. 

- Vi ønsker å henge oss med på det som skjer. Det var tidlig klart at vi ønsket å ha en markering av grunnlovsjubileet så tett opptil 17. mai som mulig, sier Slettholm.

 

You need Adobe Flash and Javascript to view this file
 

 

Variert program

De frammøtte fikk med seg en innholdsrik og variert seanse. Med Skjebnesymfonien over høytaleranlegget ankom Christian Magnus Falsen, kong Christian Fredrik, Camilla Wergeland og Albertine Sisner lokalet. Den neste timen fikk vi høre litt om dagene på Eidsvoll for 200 år siden. Noen av lovene ble også lest opp. Det var ansatte og en beboer som underholdt i skikkelsene til de gamle storhetene.

Pianist Benjamin Gilbrant avsluttet med en halvtimes pianokonsert og høstet stor applaus blant de frammøtte.

 

God respons

Avslutningsvis ble det servert en treretters middag. Slettholm forteller om aktive og kreative folk på kjøkkenet.

- Med en gang var de på og bestemte at vi skal ha en tidsriktig meny. De har lett og funnet ut hva Eidsvollmennene spiste, sier hun.

På menyen stod syltet laks, kalvekjøtt og brødpudding.

Mange smil og gode kommentarer tydet på at folk koste seg.