a123

Hjalp hele verden

Det er ikke til å unngå at det blir noen skader i løpet av et VM. Men hvis uhellet først var ute, var i hvert fall ikke hjelpen langt unna! Fysioterapeutstudenter var på opplæring og jobb under Homeless World Cup, og vi sier tusen takk!

Hjalp hele verden
Anette Henriksen og Fridtjof Barfod går tredje året på fysioterapistudiet ved Høgskolen i Oslo og Akershus, og de er blant studentene som har stilt opp frivillig hver dag under VM for å lappe sammen spillerne – og tilskuerne – som har skadet seg. Foto: Morten Bendiksen

Tekst: Maria Stangeland

Anette Henriksen og Fridtjof Barfod går tredje året på fysioterapistudiet ved Høgskolen i Oslo og Akershus, og de er blant studentene som har stilt opp frivillig hver dag under VM for å lappe sammen spillerne – og tilskuerne – som har skadet seg. Og det er ikke bare en fordel for pasientene.
– Det har vært veldig mange innom. Det har vært ekstremt hektisk til tider. Men det er veldig gøy også, for da lærer man å være effektiv og å ta beslutninger der og da, sier Anette.
– Jeg føler jeg har fått veldig mye ut av det i forhold til læring, både med taping, akutte skader – ja, alt mulig, sier Fridtjof. De to studentene har spesielt fått bryne seg på ankler og overtråkk, slitne knær og menisker, og forslåtte hender og tomler.
– Og så er det jo en del som vil ha massasje, påpeker Fridtjof.
– Ja, en del har oppdaget at vi gjør det også og kommer for å få en oppfriskning av muskulaturen, smiler Anette.
Og det er ikke bare medisinsk de to studentene har fått mye ut av mesterskapet.
– Det har vært kjempegøy å få kontakt med så mange, sier Fridthjof.
– Ja, det har vært supergøy å møte så mange nye mennesker – og så mange takknemlige mennesker – og oppleve så mye positiv energi. Vi har fått masse nye venner, sier Anette.

Tusen takk til alle studentene som har tatt så godt vare på deltagere fra hele verden!