a123

Hjalp til etter brannen

Hjalp til etter brannen
Kolbjørn Bendiksen, Astrid Hansen og Grethe Berg står klar med varm kaffe under aksjonen i Lærdal sist søndag.

Frelsesarmeen stilte opp og serverte mannskapene i Lærdal.

Katastrofebrannen i Lærdal tok heldigvis ingen menneskeliv. Likevel ble det lille samfunnet hardt rammet da flere av innbyggerne mistet sine hjem. Totalt 40 bygninger brant ned til grunnen og bygda var i en tid uten strøm.

Dagen etter brannens herjing var oberstløytnant Odd Berg sammen med et følge på vei til et møte i Frelsesarmeen i Voss. På veien kontaktet de major Astrid Hansen og planla å besøke Lærdal senere på kvelden.

- Astrid ringte rundt til soldater og møtebesøkende. Kaffekanner ble fylt opp og hun kontaktet en søndagsåpen butikk og fikk ordnet med skolbrød, boller og mengdevis med nybakte skillingsboller, forteller Berg.

 

Ledebil inn i katastrofeområdet

Etter halvannen times kjøring til Lærdal var det et dystert syn som møtte dem. Kun noen få steder var det lys, ellers var bygda mørklagt. Etter å ha blitt henvist til operasjonsleder fikk de ledebil inn i katastrofeområdet. Med politiet foran kjørte de fra post til post og serverte alle mannskapene ute i kulden, noe som ble svært godt mottatt.

- Flere hadde stått i ni-ti timer i den sure og kalde vinden. Det var et grufullt syn som møtte oss med alle de nedbrente husene. Tankene våre går til alle dem som lider og har det forferdelig vondt i disse dager i Lærdal. Vi lider virkelig med dem, sier Odd Berg og fortsetter:

- Vi forsøkte bare å spre litt lys og varme til alle de fantastiske menneskene som stilte opp og gjorde en kjempejobb. Vi ber om at alle de fortvilte menneskene i Lærdal skal få oppleve hjelp og kraft, også fra Gud, til å komme seg gjennom denne vanskelige tiden som ligger foran.