a123

Hjelper Bangladesh

Hjelper Bangladesh

Frelsesarmeen bistår med praktisk hjelp etter at bygning kollapset i Bangladesh.

 

Frelsesarmeen i Bangladesh var raskt ute med sitt hjelpearbeid etter at en åtte-etasjers bygning kollapset i Savar, om lag 30 kilometer fra hovedstaden Dhaka. Minst 300 mennesker har blitt drept i ulykken, men antallet kan trolig stige ettersom redningsmannskaper jobbe seg gjennom ruinene.

 

Rask reaksjon

Frelsesarmeens offiserskole ligger i umiddelbar nærhet til der ulykken skjedde. Både offiserer og kadetter var derfor raskt fremme på åstedet for å hjelpe til med redningsarbeidet. Et team ledet av kaptein Bibhudan Samaddar fra Frelsesarmeen i Dhaka har blitt forspurt av myndighetene om å gi medisiner til lokale klinikker og sykehus. Mangel på medisinsk utstyr er det mest akutte behovet akkurat nå.

Et foreløpig bidrag på 3000 dollar har blitt sendt til Bangladesh fra Frelsesarmeens internasjonale hovedkvarter i London. Dette vil dekke kostnadene til medisinske forsyninger og matpakker til familier som er berørt av ulykken.

 

Krevende søk

Frelsesarmeens offiserer og kadetter har hatt en krevende jobb med å søke etter overlevende i ruinene. De har kjøpt inn forsyninger av det som er kjent som "Blessing Powder", som de sprer på likene for å holde unna insekter og hindre spredning av smitte.

Oberstløytnant Alistair Venter fra Frelsesarmeen sier:

- Vi ønsker å gi lindring til dem som lider og prøve å løse noen av de utfordringene som de etterlatte og skadde står overfor.

 

Her kan du støtte Frelsesarmeens nødhjelpsarbeid.