a123

Hjelper flyktningene

Hjelper flyktningene
I Hellas er det stor aktivitet hos Frelsesarmeen for å hjelpe flyktningene som har kommet til landet. Foto: Frelsesarmeen internasjonalt

Frelsesarmeen er til stede i flere europeiske land og bidrar med vann, mat, husrom og støtte til mennesker som er på flukt.

I følge IOM (Den internasjonale Organisasjon for Migrasjon) har mer enn 360.000 flyktninger og krysset Middelhavet i løpet av de første åtte månedene i 2015 - allerede 140 000 flere enn i hele 2014. Omlag 245 000 har kommet til Hellas og ytterligere 116 000 til Italia. Registreringer viser at mer enn 2700 flyktninger har mistet livet i forsøket på å nå Europa.

Frelsesarmeen i Europa ønsker å støtte enkeltpersoner og familier på flukt fra sine hjemland. Flere steder er arbeidet allerede godt etablert. I løpet av de siste månedene har Frelsesarmeen trappet opp sitt hjelpearbeid og også startet nye virksomheter i flere europeiske land.

I Hellas arbeider Frelsesarmeen ved havnen i Pireus i Athen, der det deles ut mat til flyktninger fra Syria og nordafrikanske land som ankommer via Kos, Lesvos og andre øyer i nærheten. Sammen med frivillige fra korps (menigheter) og andre grupper deles det daglig ut matforsyninger og annen hjelp til ca. 700 flyktninger.

I Italia har Frelsesarmeen i Roma huset 21 eritreiske asylsøkere siden mai i år. De tilbyr overnatting og mat og bidrar med juridisk støtte i prosessen med å få flyktningstatus. Det foregår også en dialog med lokale myndigheter i Salerno om å kunne ta i mot 50 til 60 personer der.

Hjelper flyktningene
Henting av vann som deles ut til flyktningene i Hellas. Foto: Frelsesarmeen internasjonalt

Frelsesarmeen har også tiltak for flyktninger i Nederland, Sverige, Danmark, Sveits, Ungarn, Romania, Storbritannia, Russland, Finland og Tyskland. I Norge er våre gatenære tiltak i beredskap for å gi hjelp, og vi har en løpende dialog med UDI for å kunne bistå med det vi har av tjenester og ressurser.

Les mer om Frelsesarmeens tiltak i de ulike landene

 

Ønsker du å støtte Frelsesarmeens arbeid for flyktningene, kan du gi din gave her:

Gi kr. 80 på SMS: send GAVE til 2434

eller gi til konto nr: 3000.42.00000

Du kan også gi via nettsiden vår. Velg katastrofehjelp / nødhjelp.