a123

Hunder hjelper tornado-ofre

Hunder hjelper tornado-ofre
Foto: Michael Rowland/The Salvation Army

Frelsesarmeen i USA går nye veier for å hjelpe de som overlevde tornadoens herjinger.

 

Frelsesarmeen tar i bruk utradisjonelle metoder for å hjelpe mennesker som har mistet både hjem og levebrød etter tornadoenes ødeleggelser i det sørlige Indiana i USA.

I samarbeid med organisasjonen HOPE AACR som har spesialisert seg på å bruke hunder som kriseterapi, har Frelsesarmeen besøkt innbyggerne i det tornado-rammede området.

 

Får smilet tilbake 

Sammen med hundene Charlie og Brie har kaptein Cynthia Shiels fra det lokale Frelsesarme-korpset, erfart at hunder kan bringe smil og glede tilbake til de som overlevde tornadoen.

- Det er utrolig å se at folk kommer bort til hundene og gir dem en klem. Du kan se at stresset deres begynner å gå ned og de bare lyser. Og ganske snart er de åpne om sine erfaringer og sine behov, sier kaptein Shiels.

 

Hunder hjelper tornado-ofre
Charlie og Brie til tjeneste. Foto: Michael Rowland/The Salvation Army

 

Alle typer kriser

Siden HOPE AACR ble grunnlagt i 2001 har den vokst til å ha mer enn 100 sertifiserte hundegrupper som dekker 34 stater. Gruppene har vært brukt i alle slags kriser, inkludert store orkaner, skogbranner, togavsporinger og skuddvekslinger på skoler.

 

9500 måltider

I tillegg til det suksessrike dyreterapi-samarbeidet, fortsetter Frelsesarmeen å hjelpe tornado-ofre med annen type nødhjelp. Så langt har det blitt servert mer enn 9.500 måltider i regionen. I tillegg har mange familier mottatt akutt økonomisk bistand fra Frelsesarmeen.

 

Hunder hjelper tornado-ofre
Charlie får smilet frem i en tøff hverdag. Foto: Michael Rowland/The Salvation Army

 

 Støtt Frelsesarmeens arbeid her!