a123

I skjønn forening

På Grønland finnes det en oase som hver uke forvandles til et møtested for foreldre og barn.

I skjønn forening
Robel (7) gjorde sitt for å få hull på pinjataen. Mang en onsdag har han vært med på «Sammen».

 

− Naboen min tok meg med hit for rundt ett år siden. Etter det har jeg og barna mine kommet hit ofte, sier Tighisti Semere fra Eritrea.

I likhet med andre eneforsørgere og småbarnsfamilier benytter hun seg av nettverksgruppa «Sammen». Hver onsdag samles familier og frivillige til middag og ulike aktiviteter som sang, spill og dans.

På Facebook kan du støtte «Sammen».

Verdifullt

Semere er på Grønland korps’ kafé Oasen sammen med sine to barn på syv og ni år. I dag er det karneval. Voksne som barn velger seg hvert sitt kostyme som er kjøpt for anledningen. Jubelen står i taket – og prinsessekjoler og sjørøverdrakter fyker veggimellom. Det er vanskelig å velge en favoritt.

Det er Tone Berg som har fått bruke sin kreativitet i kostymebutikken. For tre år siden tok hun initiativ til møtestedet for foreldre og barn.

− Jeg ser at det er verdifullt for blant annet eneforsørgere med et fast tilholdssted. Her blir både barn og foreldre sett. Samtidig vil vi bidra til å sikre barna en stabil og trygg oppvekst, i tillegg til å styrke foreldrenes omsorgskompetanse, sier Berg, som leder «Sammen».

Sterk tilknytning

Anna Saidylhan fra Ghana ble invitert til «Sammen» av Tone Berg da de møttes på Fretex, hvor mannen til Saidylhan jobber. Hun ville hjelpe til og har siden følt en sterk tilknytning til de andre som regelmessig kommer hit.

− Vi har ingen familie i Norge så for oss betyr denne gruppa at vi får treffe andre barn og voksne som heller ikke har et stort nettverk, sier Saidylhan.

Hun har ikke mye tid til å sitte ned og snakke. I dag har nemlig alle tatt med seg et bidrag hver til middagen, og den må varmes opp. I tillegg har barna klart å slå hull på pinjataen – det betyr økt blodsukker og mer å holde styr på.

Les mer om «Onsdagsfamilien» i Krigsropet.

 

Dette er Sammen:

- Ligger under Frelsesarmeens barne- og familievern, og er administrert under Gry senter for foreldre og barn

- Over halvparten av deltakerne har bodd på Gry, andre er rekruttert fra Frelsesarmeens nettverk, blant annet slumstasjonen.

- Mellom 16-18 barnefamilier, de fleste eneforsørgere, treffes hver onsdag

- Cirka 15 frivillige fordelt på tre team hjelper til

- «Sammen» er inne i sitt tredje år