a123

Inviterer til innflytningsfest

Fretex åpner ny butikk i Oslo.

 

Inviterer til innflytningsfest
Pia Tjelta, Vanessa Rudjord og Jenny Skavlan har funnet vintageskatter på sorteringsanlegget til Fretex. Foto: Julie Pike

 

Fredag 19. april åpner Fretex ny butikk på Olaf Ryes plass i Oslo. Og til å lage selve innflytningsfesten har de fått hjelp av tre kjente damer.

- Jeg er med på dette for å rette ytterligere fokus på verdien og gleden av gjenbruk, gjennom å gjøre et løft for Fretex og det arbeidet de gjør for dem som trenger det, sier Pia Tjelta.

 

Vårens trender

Foruten Pia har også Jenny Skavlan og Vanessa Rudjord plukket ut vårens trender. På Fretex-mottaket har de funnet klær og tilbehør som preger vårens motebilde. Dette har de stylet og gjort klart til innflytningsfesten.

Som så mange andre i disse dager, har de hatt en skikkelig opprydding i skapene sine og mye fra deres garderober gis til Fretex. På den måten bidrar de med sin egen Fretex Fashion. Det meste av det de gir vil bli solgt på åpningsfesten, men noe vil også bli å finne i Fretex nettbutikk den 19. april.

 

Gir bort 70 par sko

Fretex mottar årlig ca 12 tusen tonn tekstiler. Bare i Oslo kommer det inn 15 tonn hver dag. Med en slik varetilgang og giverglede kan Fretex by på en spennende skattekiste.

- Jeg har 70 par sko og ti esker med klær som skal få nye eiere. De fineste kjolene mine fortjener fortsatt å få gå på fest, konstaterer Vanessa Rudjord.

 

Fordi miljøet fortjener det

I tillegg til at second hand og vintage er trend, er det også bra for miljøet. Produksjon av tekstiler er belastende for miljøet, så jo lenger klærne kan brukes, jo bedre er det. Noen ganger kan plaggene brukes akkurat slik de er, mens andre ganger kan små justeringer og forandringer gjøre plaggene mer tidsriktige og nesten nye. Fretex har siden 2005 arbeidet med redesign til inspirasjon for mange.

- Gjenbruk er bra for miljøet og det er en evig skattejakt som resulterer i unike og spennende plagg med en historie. Selv om klærne har gjort sin jobb for oss, betyr det ikke at plaggets levetid er over, de trenger bare en ny eier. Og da er Fretex det perfekte stedet, er den unisone meldingen fra alle tre engasjerte venninnene.