a123

Jakker som varmer

Mange norske kjendiser tromler sammen vinterjakker de ikke trenger og gir til Frelsesarmeen. Nå oppfordrer de andre til å gjøre det samme.

Fyrlyset, som er kontaktsenter for rusavhengige i Oslo, fikk fredag besøk av blant annet Per Christian Ellefsen, Per Sundnes og Marianne Jemtegård fra God Morgen Norge på TV2. Målet for dagen: å samle flest mulig jakker fra norske kjentfolk. Og responsen har vært overveldende i følge Per Sundnes og Marianne Jamtegård.

Jakker som varmer
Fra venstre: Marianne Jemtegård i God Morgen Norge, Erland Bakke fra Easybring, skuespiller Per Christian Ellefsen, Iver Skyberg, daglig leder ved Fyrlyset i Oslo, Knut Haugsvær, leder for rusomsrogen i Frelsesarmeen, Per Sundnes og John André Hanøy, aktuelle med Homsepatruljen på TV3.


− Alle kan bidra

− Så langt har vi fått jakker fra Pia Tjelta, Dorthe Skappel, Tommy Steine, Hanne Sørgård, Christian Ingebrigtsen, alle programlederne i God Morgen Norge, Finn Schjøll, for å nevne noen, forteller Jemtegård. Og stadig strømmer det nye til.

Da Per Sundnes får opplyst av Knut Haugsvær i Frelsesarmeen at det er et stort behov for varme klær, blir han engasjert.

− At vi kan bidra med noe så lite som betyr så mye for folk er veldig bra. Det er ofte ikke mye som skal til, det gjelder bare å ta det første skrittet, sier Sundnes.

Se innslaget på God Morgen Norge og les bloggen til Marianne Jemtegård her.

Et vitne om at det er sterkt behov for varme klær, fikk de utsendte fra God Morgen Norge selv se da ei dame på Fyrlyset fikk en jakke donert av Dorthe Skappel. Hun ble svært takknemlig for å kunne bytte ut den jakken hun hadde fra før – som ikke ga særlig varme.

Jakker som varmer
Per Christian Ellfesen ga bort jakken fra Elling-filmene. Her sammen med Knut Haugsvær, leder for Frelsesarmeen rusomsorg. Foto: Frelsesarmeen / Ellen Marie Skjefstad


Tilbake juleaften

Per Christian Ellefsen var på loftet og fant fram den gamle, karakteristiske frakken fra Elling-filmene.

− Jeg tenkte at den kan være fin å gi bort til Frelsesarmeen, sier Ellefsen, som julaften skal tilbake til Fyrlyset for å lese tekster for alle gjestene.

Nå oppfordrer de folk til å ta en titt i skapene sine.

− Alle har for mange jakker, og det er mange der ute som trenger dem, sier Per Sundnes.

Rent praktisk

For de som ønsker å gi jakker er det fint å legge dem i nærmeste Fretexboks. Alle virksomheter i Frelsesarmeen henter klær de har behov for på Fretex og enkeltpersoner kan få rekvisisjon til å hente seg klær ved behov. I Oslo er det mulig å levere jakker direkte til Fyrlyset, der adressen er Urtegata 16. Dessuten kan man ta kontakt med Easybring, som henter og leverer klær for deg.