a123

Julegave fra Gjensidigestiftelsen

Julegave fra Gjensidigestiftelsen
Foto: Tarjei Olsen

Slumstasjonen i Oslo mottok nylig 127 000 kroner fra Gjensidigestiftelsen for å realisere prosjektet «Pusterom for voksne».

— Prosjektet treffer på tvers av nasjonalitet, alder og kjønn, på noe av det mest grunnleggende behovet vi som mennesker har: tilbud om en matbit, kulturelle opplevelser og sosialt samvær, sier Rune Aale-Hansen, tillitsvalgt i Gjensidigestiftelsen. 

Han beskriver prosjektet som konkret, nøkternt og målretter.

— Prosjektet får mye ut av små midler. Det er derfor gledelig å kunne tildele i alt 127 000 kroner i støtte.

Fokus på voksne
Leder for Slumstasjonen i Oslo Irene Mathisen sendte tidligere i år en søknad til stiftelsen i håp om å kunne realisere prosjektet som fokuserer på voksne.

— Vi er kjempefornøyde med at søknaden ble innvilget, slik at vi fortsatt kan tilby et pusterom for voksne, og videreutvikle tilbudet. 

«Pusterom for voksne» består av turer og aktiviteter med fokus på kultur, nye opplevelser og relasjoner.

Varierte behov
Hos Slumstasjonen i Oslo er det i førjulstiden fult hus med matutdeling og andre tiltak. Irene forteller at utfordringer knyttet til økonomi og ensomhet er utbredt blant de besøkende.

— Våre gjester er mennesker i en vanskelig livssituasjon, ofte knyttet til økonomi. En del mennesker opplever også en sosial fattigdom, og føler seg ensomme. Dette er målgruppen vi ønsker å treffe med tilbudet vårt.

Inspirerende prosjekt 
Tiltakene i prosjektet er varierte og spenner fra en pose mat til en sovepose eller en samtale med fagutdannet veileder. Prosjektet inneholder både turer og opplevelser for eksempel en dagstur til Eidsvoldbygningen, middag på restaurant, konsert eller teaterforestillinger. Målet er at alle som deltar får en god opplevelse og mulighet til å knytte bånd med andre mennesker i en trygg og «normal» ramme.

– Det er nettopp slike prosjekter vi leter etter, og jeg håper at dette kan være til inspirasjon for andre, sier Rune Aale-Hansen.

I alt har Gjensidigestiftelsen delt ut rundt 200 millioner til prosjekter rundt om i Norge. I Oslo har 30 prosjekter fått støtte med til sammen nesten 9 millioner kroner.