a123

Julegrana ble tent

Et hundretalls mennesker trosset kuldegrader og ble med på årets julegrantenning i hovedstaden.

 

Tradisjonen tro ble julegrana på Universitetsplassen tent 1. søndag i advent. Og selv om søndagen bød på sure 10 minusgrader, så skremte ikke det Oslo-borgerne fra å være med på den tradisjonelle begivenheten.

 

- Kommer tilbake neste år

- Dette er vår første julegrantenning i Oslo, forteller Kine Moldal Andersen. Hun har tatt turen ned til sentrum sammen med venninnen Line Sperre og hennes sønn Noa.

- Selv om det er kaldt i kveld, så var det utrolig flott å se julegrana bli tent. Det var også hyggelig å høre alle barna synge julesanger fra scenen, og du skal ikke se bort fra at julegrantenning på Universitetsplassen blir en årlig tradisjon for oss, sier Kine.

 

Premiere for julelåta

De mange fremmøte på Universitetsplassen fikk også høre vakre toner fra både Narum, Lysejordet skoles barnekor og Frelsesarmeens hornorkester. Det var også en aldri så liten premiere for årets julelåt "Håp i ei gryte". For første gang ble den fremført live av Narum. Gruppa fra Toten har gitt denne låta gratis til Frelsesarmeen, og den kan kjøpes via støttekortet som er et julekort med kode til nedlasting av låta.

 

Leste juleevangeliet 

I tillegg leste skuespiller Per Christian Ellefsen juleevangeliet for alle fremmøtte denne søndagen. For Ellefsen ble dette en oppvarming for de fem konsertene han skal delta på i regi av Frelsesarmeen frem til jul.

- Det er både meningsfylt og spesielt og få delta på julegrantenningen i Oslo. Jeg har ofte selv tatt turen til Universitetsplassen får se julegrana bli tent, så det var veldig hyggelig å kunne bidra med tekstlesing i år, sier Ellefsen.

 

Også julegryta på Universitetsplassen ble godt besøkt på søndag, og det kom inn hele 42 790 NOK, 22 Euro og 1 handlevognmynt. Tusen takk!