a123

Julegranstenning og fakkeltog

Julegranstenning og fakkeltog
30. november tennes julegrana på Universitetsplassen i Oslo. Foto: Lars K. Singelstad

Noen tradisjoner brytes aldri: 30. november tennes julegranen i Oslo sentrum for 96. gang. Bli med på Oslos største juletregang!

For mange i Oslo starter ikke julen før julegranen på Universitetsplassen er tent av ordfører Fabian Stang. Tenningen, som i år finner sted søndag 30. november kl. 17, er derfor en viktig tradisjon for mange store og små. Det blir ikke julegrantenning uten juletregang. Også i år kan både barn og voksne synge seg rundt treet sammen med Lysejordet skoles barnekor og Frelsesarmeens Oslo 3. korps hornorkester. I tillegg leses juleevangeliet, og det blir en hilsen fra ordføreren og fra Frelsesarmeens leder, kommandør Dick Krommenhoek. 

Julegranstenning og fakkeltog
Julegrantenning Oslo Foto: Lars K. Singelstad

2000 fakler

En nyere, men like vakker tradisjon er fakkeltoget, som går fra Jernbanetorget til Universitetsplassen kl. 16.30. Hele 2000 fakler deles ut gratis, og vi håper at samtlige av dem får en varm hånd rundt seg.

 

Lys over hele landet

Over hele landet starter julen til helgen, mange steder markert ved julegrantenning. Dessuten settes Frelsesarmeens julegryter ut i hele landet denne helgen