a123

Julegrytene kommer

Over 180 julegryter settes ut fra førstkommende helg!

Førstkommende helg går startskuddet for julen 2014 - fra da dukker over 180 julegryter opp. I Oslo settes den første gryta ut fredag 28. november på Egertorget.

− Takket være fjorårets bidrag i julegryta har vi gjennom hele året hatt mulighet til å hjelpe tusenvis av mennesker med mat og klær. I tillegg har flere barnefamilier fått oppleve det å reise på ferie for aller første gang. Dette er viktige tiltak som vi vet betyr noe, sier Andrew Hannevik, informasjonssjef i Frelsesarmeen.

Han oppfordrer folk til å bli med på Norges varmeste tradisjon. Og benytter samtidig anledningen til å takke for den enorme innsatsen som legges ned av hver enkelt som bidrar til juleinnsamlingen.


Julegrytene kommer


Større pågang ved hjelpesentrene

Julegryta er Frelsesarmeens innsamlingsaksjon i desember. Hvert år settes julegryta ut på gatehjørner og torg. Inntektene fra julegrytene har stor betydning for Frelsesarmeens hjelpearbeid i Norge. I 2013 kom det inn over 29 millioner kroner i grytene rundt omkring i landet. Takket være givergleden til det norske folk, har mange fått hjelp i året som har gått.

Mange av midlene fra julegrytene brukes ved Frelsesarmeens slumstasjoner og velferdssentre i landet.

− Ved Frelsesarmeens hjelpesentre ser vi hver dag mange av dem som faller utenfor i samfunnet vårt. Og vi merker at pågangen er større enn aldri før. Blant annet oppsøker mange fattige småbarnsfamilier Frelsesarmeen for hjelp, sier Elin Herikstad, leder for velferd og utvikling i Frelsesarmeen. Hun vet at en matpose, klær, mulighet til å dra på ferie eller noen å snakke med betyr mye for mange.

Les mer om julegran-tenning og fakkeltog i Oslo. Bli med på Oslos største juletregang!

Nasjonal dugnad for verdiget

Siden oppstarten i 1901 har julegrytene vært et kjært tegn på at det nærmer seg jul. Og da kommer folks medmenneskelighet ekstra godt til uttrykk. Folk i alle aldre og i alle livssituasjoner er med og gir sitt bidrag.

− At vi i år setter ut julegrytene første helgen i advent for 114. gang, vitner om at nordmenn har stor omtanke for andre mennesker. Det er takket være det de putter i grytene at vi kan hjelpe så mange, sier informasjonssjef Hannevik, og legger til:

− For mange byr julegryta på julestemning − for andre mat, varme klær − og verdighet.

 

Kort om Julegryta

  • Frelsesarmeens juleinnsamling siden 1901.
  • Settes ut for 114. gang i hele Norge.
  • I 2013 kom det inn 29.363.454 millioner kroner.
  • Bidrar med mat, klær, fyringsved, forebygge ensomhet, sosialt samvær, fritidsaktiviteter for barn og ferietilbud.
  • Muliggjør trivsels- og velferdstiltak.
  • 180 gryter i Norge.
  • www.frelsesarmeen.no/julegryta