a123

Julegrytene snart ute

Julegrytene snart ute

Det nærmer seg jul og Frelsesarmeens julegryter settes snart ut igjen - for 113. gang.

Finn din nærmeste julegryte her.

"Frelsesarmeen her i byen vil i år på en ny og original måte forsøke å samle inn penger til hjelp for fattige til julen", skrev bladet Norske Intelligenssedler i november 1901. Siden den gang har mange gryter blitt satt ut, og innsamlingen har blitt en stolt tradisjon. I fjor ble det gitt over 28 millioner kroner i grytene, penger som har gitt hjelp til mange trengende.

Informasjonssjef i Frelsesarmeen, Andrew Hannevik, er takknemlig for givergleden.

- Det gjør noe med en når man ser en som står og selger =Oslo går bort og gir penger i gryta. Jeg har også sett barn som lærer sine foreldre å gi. Og voksne som lærer barna å gi. Mange barnehager og skoler har som tradisjon å besøke julegryta. Ulike folk i alle aldre bidrar, sier han.

 

Alle monner drar

Av pengene som kommer inn er det mange mynter. Hannevik understreker at alle bidrag er viktige.

-  Hadde man trukket i fra småpengene, ville vi hatt betraktelig mindre penger til å hjelpe. Alle monner drar. De innsamlede midlene kommer mange vanskeligstilte til gode og gir dem en stor glede, sier han.

 

Opprett din egen gryte

I år kan du også opprette din egen gryte (www.julegryta.no). Her har blant annet Finn Schjøll og Magnus Grønneberg allerede begynt å samle inn penger i sine gryter. Du kan også lese mer om julegryta her.