a123

Komponistvinner

Komponistvinner
De musikalske bidragene vil bli urframført udner åpningsseremonien av Oslo 2017 Homeless World Cup. Her fra åpningen av Homeless World Cup i Glasgow i fjor. Foto: Homeless World Cup

Musikkonkurransen i forbindelse med åpningsseremonien til VM i gatefotball er avgjort.

I forbindelse med VM i gatefotball ble det utlyst en komponistkonkurranse om å skrive en fanfare og et stykke musikk til åpningsseremonien den 29. august. Det kom inn bidrag fra åtte komponister. To med godt forankring i Frelsesarmeen leverte sine bidrag, og de resterende seks andre er mennesker med stort engasjement i musikklivet i Norge. Vi føler oss beæret og er veldig glade for at så mange kulturpersonligheter kastet seg over oppgaven og leverte bidrag til konkurransen. Tusen takk til alle!

Den som stakk av med seieren der oppgaven var å skrive en VM-fanfare og en stykke åpningsmusikk til VM i gatefotball er: Helge Førde

Helge Førde er for mange kanskje først og fremst kjent som musiker i Brass Brothers, men er også etterspurt som komponist og arrangør i mange sammenhenger. I denne sammenheng er det kanskje et poeng å nevne at han har skrevet en helaftens opera kalt: Norge-Brasil, ein Opera. Til daglig underviser Helge Førde på jazzlinja ved Musikkonservatoriet i Trondheim.

Flere urframføringer under HWC
I tillegg til numrene fra konkurransen er det bestilt en marsj av komponisten Morgan Juel Stavik. Marsjen har fått navnet «The Beautiful Game». All musikken vil bli framført av Frelsesarmeens territoriale hornorkester og Templet hornorkester under åpningen VM i gatefotball på Rådhusplassen 29. august kl. 15.00. Frelsesarmeen har i tillegg en VM-låt «Friends Forever», skrevet av Jan Vincents Johannessen (tekst) og Tone K. Ødegaard (musikk).

Takk til alle bidragsyterne for at dere tok dere tid og forsterker inntrykket av at kulturpersoner i Norge har et hjerte for andre, og særlig for folk som strever.