a123

Konfirmantene strømmer til Frelsesarmeen

Konfirmantene strømmer til Frelsesarmeen
En gruppe konfirmanter på dagstur til Oslo med besøk på Fretex, Jobben og Hovedkvarteret. Foto: Silje Eide

Dette skoleåret vil 101 ungdommer konfirmere seg i Frelsesarmeen.

34 konfirmanter var i begynnelsen av oktober på en ukes konfirmantleir på Jeløy. Uka før var de 67. En av programpostene var Oslo-tur med omvisning på Fretex, besøk på rusomsorgens tiltak Jobben og en undervisningstime om forbruk.

Til sammen vil 101 konfirmere seg i Frelsesarmeen i år. Tre av dem kommer fra Island og resten fra forskjellige korps i Norge. Mange av dem er ikke med i Frelsesarmeen ellers, men valgte dette fordi søsken eller venner hadde konfirmert seg i Frelsesarmeen og anbefalt det.

Kenth Lumand insisterer på å fortelle om sitt valg.

– For jeg er katolikk. Hvis jeg skulle konfirmere meg i statskirken, måtte jeg døpe meg først. Hele min familie er katolikker, og det vil jeg også være. I Frelsesarmeen behøver en ikke være døpt, så derfor er det fint for meg, sier han.

På Jeløy har timeplanen inneholdt uteaktiviteter, gudstjenester og undervisning – blant annet om rus, urettferdigheten i verden og sex og samliv.

Halvveis i leiruka er Måløy-gutta storfornøyd med det meste. Maten er kjempegod, rommene er flotte og lederne er snille og morsomme.

– Og musikerne. Særlig Vetle Jarandsen og Kjersti Risan. Lovsangen og undervisningen er også bra, sier Kim Andre Nordbø.

Sofie Kolve Haukås er en av seks konfirmanter fra Bergen. Hun oppdaget Frelsesarmeen da en venninne ba henne med på ungdomsklubben Teenz.

– Der fikk jeg kjempemange nye venner, og jeg bestemte meg fort for å konfirmere meg der.

– Hva synes du har vært best her?

– Jeg var egentlig ikke kristen da jeg kom hit, men på gudstjenesten i går, følte jeg på en måte at Jesus var der. Nå er jeg helt sikker på at han er her. På skolen holder jeg på å skrive om Frelsesarmeen, og derfor er også denne uka veldig nyttig for meg, sier Sofie.