a123

Kronprinsessen åpner Homeless World Cup

Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsessen foretar den offisielle åpningen av VM i gatefotball for bostedsløse på Rådhusplassen i Oslo.

Kronprinsessen åpner Homeless World Cup
​H.K.H. Kronprinsessen foretar den offisielle åpningen av VM i gatefotball for bostedsløse på Rådhusplassen i Oslo 29. august 2017 kl. 15.00. Foto: Jørgen Gomnæs / Det kongelige hoff.

Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsessen foretar den offisielle åpningen av VM i gatefotball for bostedsløse på Rådhusplassen i Oslo 29. august 2017. Frelsesarmeen arrangerer verdensmesterskapet Homeless World Cup i perioden 29. august–5. september 2017. Åpningsseremonien starter kl. 15.00. Ved siden av Kronprinsessen vil Oslos ordfører Marianne Borgen være til stede.

Mandag 28. august, klokken 19.00, kvelden før den offisielle åpningsdagen, ønsker ordføreren 1100 spillere, trenere, internasjonale og norske frivillige og funksjonærer velkommen til mottakelse i Oslo rådhus i anledning Homeless World Cup.

Homeless World Cup samler over 700 deltakere fra 72 lag og 54 nasjoner. Noen av deltakerne har rusbakgrunn, noen sover på gaten, andre har bare et blikktak over hodet. På fotballbanen møtes de uten fordommer og knytter vennskap som varer hele livet. Turneringen arrangeres årlig, og målet for mesterskapet er å bruke fotball som verktøy for positiv mestring og vekst i spillernes liv.

Frelsesarmeen i Norge er nasjonal partner for Homeless World Cup og har deltatt med lag siden 2005, men det er første gang verdensmesterskapet arrangeres i Norge.

Trekningen av alle mesterskapets kamper vil foretas 15. august.

Opplysninger om akkreditering for presse og presseprogram for åpningsseremonien og ordførerens mottakelse i Oslo rådhus 29. august 2017 vil bli kunngjort på et senere tidspunkt.

 

Mer om Homeless World Cup:

frelsesarmeen.no/hwc

homelessworldcup.org

Facebook-siden: @frelsesarmeensgatefotball

 

Flere bilder av Homeless World Cup finnes i vårt presserom.