a123

Måltid og fellesskap med romfolk

Tilreisende rom er hedersgjester når Frelsesarmeen, Kirkens Bymisjon og Den norske kirke inviterer til måltid, musikk og messe i Trefoldighetskirken.

 

Måltid og fellesskap med romfolk

Torsdag 27. september kl. 18 går tre kirkesamfunn sammen for å lage gjestebud for romfolket. Arrangørene ønsker å skape et fellesskap der oslofolk og tilreisende rom kan sitte ned rundt samme bord, snakke sammen og dele måltid, musikk og messe.

 

Suppe og musikk

Gjestebudet innledes med et suppemåltid, servert av Frelsesarmeens suppebuss. Under måltidet blir det musikk med Solfrid Molland Trio og den kjente rom-sangeren Ionut Guluna. Molland kjenner romfolket godt etter å ha bodd med dem og reist med deres musikere.

- Jeg kjenner dem som et folk med en utrolig menneskelig varme. De har entusiasme og glede, og en fantastisk evne til å gripe øyeblikket. Mange av dem har nesten ingen ting. Men de gleder seg over det de kan, her og nå, sier hun.

 

Avsluttes med messe

Etter måltidet blir det taler og appeller fra major Knut Haugsvær i Frelsesarmeen og generalsekretær Sturla Stålsett i Kirkens Bymisjon. Deretter inviteres alle som ønsker det til å delta i en kveldsmesse, ledet av Oslos biskop Ole Kristian Kvarme. Trefoldighet jentekor deltar.