a123

Mer enn en kafè

Mer enn en kafè
Et fullstappet lokale gledet seg over åpningen av Skaperverket Oslo. Foto: Mette Randem/Krigsropet

‒ Ting er mye lettere nå som jeg har noe å gå til, og menneskene jeg jobber med her er helt fantastiske. Vi er som en liten familie, forteller Marita Grambo. Hun er en av seks ansatte som åpnet Skaperverket denne uka.

Kafè-familien på seks har hatt lange dager for å ferdigstille lokalet og gjøre seg klare til åpning. Knut Haugsvær, leder for Frelsesarmeens rusomsorg, er imponert over hva de har fått til.

‒ I Frelsesarmeen sier vi at vi er urokkelige i troen på enkeltmennesket, og dette er Skaperverket et bevis på. Dette er mer enn en kafe, dette er troen på enkeltmennesket og nye muligheter, sa han under åpningen.

 

Fra ide til kafè 

Ideen til Skaperverket ble til på Stedet, Frelsesarmeens rusfrie aktivitetstilbud, der er målet å skape en meningsfull fritid uten rus. 

‒ Det var flere som ønsket å gjøre noe mer og det var da ideen om kafe dukket opp, forteller Pål Henriksen daglig leder for Skaperverket. 

I tillegg til aktiviteter som matlaging, turer, trening, musikk og kulturelle opplevelser driftes nå kafeen av seks personer som har stått i utfordrende livssituasjoner. 

‒ Vi er stolte av det vi har fått til her, til og med bordene har vi laget selv, forteller de ansatte. 

 

Det lille ekstra

I tillegg til å servere god kaffe og mat, har Skaperverket et eget secondhand-hjørne med håndplukkede klær fra Fretex, en kulturscene og kunstvegg. 

– Vi vil være kafeen med det lille ekstra, forteller de ansatte.

Og mye tyder på at de allerede har et godt rykte. 

– Vi har allerede mottatt henvendelser fra band som ønsker å spille på scenen vår og fra flere kunstnere som vil stille ut på kunstveggen vår. 

 

Vi anbefaler å ta turen innom Skaperverket Oslo!

Åpningstider: Mandag-fredag kl. 11-18

Adresse: Stockflehtsgate 50 på Sagene, Oslo

 

 

Mer enn en kafè
Det var en spent gruppe ansatte som bidro med både diktlesning og musikk under åpningen av Skaperverket. Foto: Mette Randem/Krigsropet