a123

Miljøbyråd til sjøs med Jobben

Hele 15 tonn plast rydder rusavhengige opp hvert år. Frelsesarmeen inviterte derfor med byråd for miljø og samferdsel i Oslo, Lan Marie N. Berg, for å vise de viktige miljøoppgavene brukerne på Jobben utfører.

Miljøbyråd til sjøs med Jobben
Frelsesarmeens skjærgårdstjeneste tok miljøbyråden ut på tur i det fine været for å vise hvilken innsats de gjør gjennom året. Foto: Mette Randem

– Dette er et utrolig flott tiltak, ikke minst for alle de som liker å være ute på øyene og bade om sommeren, skrøt byråd for miljø og samferdsel i Oslo, Lan Marie Nguyen Berg.
Sammen med brukere av Frelsesarmeens Jobben dro hun ut med skjærgårdsbåten Othilie. Båten er ute og rydder hver dag hele året, og er en viktig bidragsyter til rene strender og øyer i indre Oslofjord.
– Dette tiltaket er viktig på flere plan, det er både veldig bra å gi et tilbud til de som har lyst til å være med ut og jobbe, og så er det viktig å rydde opp i plastforsøplinga, for det er et kjempeproblem både i Oslofjorden, men også på verdensbasis, fortsetter hun.

– Vi ønsker at Oslo skal være en foregangsby når det gjelder å rydde opp i plastforsøpling, og da er det kjempeviktig å ha denne type tiltak som bidrar til å rydde opp på strendene og øyene.
– Det er skikkelig flott å se at det er mange som bidrar til at vi alle kan få et fint tilbud på sommeren.

Leder for Frelsesarmeens rusomsorg, region sør, Frode Woldsund, synes det er viktig at byråden får se hvilken innsats som legges ned og hva det betyr for miljøet.

– Vi får tilbakemeldinger fra Oslo kommune ved bymiljøetaten at de hadde ikke klart seg uten Jobbens viktige innsats på fjorden, og det er en hyggelig anerkjennelse, forteller han.

– Vi inviterte Lan Marie Berg med fordi hun er miljøbyråden, og fordi vi hadde lyst til å vise henne det viktige arbeidet Jobben gjør. Jeg tror også deltakerne tar det at hun ble med ut i dag som en anerkjennelse av den innsatsen de legger ned, sier han.
– Frelsesarmeen er veldig stolt av den jobben deltakerne gjør for miljøet i Oslofjorden, og ønsket nettopp at brukerne skulle få denne anerkjennelsen.

Vil du vite mer? Les VårtOslos sak her.

 

Miljøbyråd til sjøs med Jobben
Miljøbyråden fikk selv være med og rydde plast fra Oslofjordens strender. Foto: Gard Eirik Arneberg

 

 

Jobben
Frelsesarmeens rusomsorg driver arbeidstreningstilbud som heter Jobben for tidligere eller aktive rusavhengige. Tilbudet i Oslo holder åpent alle hverdager mandag til fredag. Arbeidsoppgavene er varierte, som gaterydding eller møbelverksted, og skjærgårdsrydding er også et av jobbtilbudene. 
På Jobben får man også næringsrik frokost, det er kaffepauser og utbetaling av motivasjonspenger når man arbeider.
Deltakerne har også ukentlig tilbud om andre aktiviteter, hobbyverksted, bistand opp mot det offentlige hjelpeapparat og samtale/bibelgruppe for dem som ønsker det.
Jobben har 50–80 mennesker innom tilbudet hver dag.
Skjærgårdstjenesten plukker ca. 15 tonn søppel hvert år i Indre Oslofjord.