a123

Minister på besøk

Minister på besøk
Landbruks- og matminister Sylvi Listhaug og Geir Inge Stokke, konsernsjef i Coop, følger med på at julelunsjen blir tilberedt. Foto: Lars Kristian Singelstad

Landbruks- og matminister Sylvi Listhaug og Coop disket opp med julelunsj på Frelsesarmeens Varmestue i Sandvika.

Det var ekstra folksomt ved lunsjbordet på Varmestua i Sandvika tirsdag. Landbruks- og matminister Sylvi Listhaug hadde tatt initativ til å stelle i stand et godt måltid med mat fra norske bønder og småprodusenter. Med seg på laget hadde hun Coop, som stilte med to kokker og mye god mat. 

– Det er veldig fint å være her. Jeg har også tidligere hatt gleden av å se Frelsesarmeens arbeid på nært hold og det er et flott arbeid som blir gjort, sier Listhaug, som tidligere har vært byråd i Oslo med ansvar for blant annet sosialtjenesten og rusomsorgen.

Coop, som er fast samarbeidspartner for Frelsesarmeen, var også godt representert med blant andre konsernsjef Geir Inge Stokke.

 

Minister på besøk
Det ble folksomt rundt lunsjbordet på Frelsesarmeens Varmestue i Sandvika. Foto: Lars Kristian Singelstad

Varmestua i Sandvika er et tilbud for vanskeligstilte, der det blant annet blir servert lunsj hver ukedag. Det å samles rundt måltidet er fint, synes Signe Haukvik Haugen, leder ved Varmestua.

– For oss er det viktig å møte folk med respekt, slik at de føler seg velkommen. Vi sitter alltid sammen og spiser. Det er fint å kunne sitte rundt bordet og prate sammen. Nylig hadde vi en brukerundersøkelse der 96 prosent svarte at de følte seg veldig velkommen her. Det er vi stolte over, sier hun.

I gjennomsnitt besøker 45 personer Varmestua hver dag. Her får de også tilbud om å dusje og vaske klær. Stedet er også nært knyttet opp til Jobben, Frelsesarmeens arbeidstreningstiltak.

Minister på besøk
Det var ikke bare pressen som tok bilder da landbruks- og matminister Sylvi Listhaug var på besøk. Foto: Lars Kristian Singelstad

 

Signe Haukvik Haugen berømmer også Bærum kommune for godt samarbeid.

– Det har vært helt avgjørende for oss. De støtter opp og hjelper oss, noe vi er veldig glad for.