a123

NM i gatefotball i Norges eldste by

NM i gatefotball i Norges eldste by
Det blir intensivt og spennende når opp mot 40 lag møtes i NM i gatefotball i slutten av mai. Her fra Tønsberg Armys deltagelse i NM i 2015. Foto: Lars Kristian Singelstad

Mestringsfølelse og fellesskap står i høysetet når Frelsesarmeen i Tønsberg inviterer til det 11. norgesmesterskapet i gatefotball.

Det har vært litt ekstra trøkk på treningene til gatefotballagene i Tønsberg i vinter. Kanskje ikke så rart. 26. – 28. mai arrangeres NM i gatefotball på hjemmebane.

– Vi merker at spillerne har et litt større sportslig fokus det siste halve året. De vil gjerne vise seg fra sin beste side og de gleder seg til at familie og venner kommer for å se på, sier Bertel Hjortland, prosjektleder i Frelsesarmeens rusomsorg i Tønsberg.

 

Vil skape minnerik helg

Norgesmesterskapet i gatefotball arrangeres i år for 11. gang og det deltar lag fra hele landet. Målet med gatefotball er å støtte mennesker i en vanskelig livssituasjon. For mange betyr det rusfrie timer og mulighet til å bygge et nettverk.

NM-arrangørene håper de vil skape en minnerik helg for de gjestende lagene.

– Vi håper at det skal bli en veldig god opplevelse for både spillere og ledere. At alle skal oppleve et godt fellesskap og få mestringsfølelse, uavhengig av prestasjon og nivå på banen, sier Bertel Hjortland, som leder NM-prosjektet.

 

Kompakt mesterskap

Spillerne skal boltre seg på tre kunstgressbaner som settes opp midt i Tønsberg sentrum. Banene er 22 x 16 meter og har vant, noe som gjør kampene intense og morsomme å se på.

Arrangørene har tatt høyde for at 40 lag kan delta.

– Alt ligger det til rette for at det skal bli et kompakt og fint mesterskap. Spillerne bor på hotell 3 minutter fra banene og vi har matservering på Støperiet Scene (konsertarena), som ligger på bryggekanten like ved. Så får vi håpe at Tønsberg viser seg fra sin beste side også værmessig, sier «NM-sjefen» og skryter av drahjelpen de har fått fra lokalsamfunnet.

– I tillegg til mange frivillige har både politi og brannvesen stilt seg til disposisjon.

Vi har spart noen hundretusener på at folk vil bidra. Målet vårt er at dette skal være noe for hele Tønsberg, noe vi kan være stolte over, sier han.

 

NM i gatefotball i Norges eldste by
Frelsesarmeen i Tønsberg inviterer til NM i gatefotball midt i Tønsberg sentrum. Bertel Hjortland (til høyre på bildet) håper det blir en minnerik helg for både spillere og ledere. Foto: Frelsesarmeen Tønsberg

 

  • Frelsesarmeen har gatefotballag i Oslo, Tønsberg, Larvik, Kongsvinger, Lillehammer, Trondheim, Bergen, Stavanger og Sandnes.
  • Målgruppen er hjemløse, rusavhengige og andre marginaliserte grupper der målet er å skape positiv vekst i spillernes liv, gjennom fysisk aktivitet og sosiale samlinger.
  • NM i gatefotball arrangeres av Tønsberg korps (menighet), Fretex i Tønsberg og Frelsesarmeens rusomsorg i Tønsberg.
  • Frelsesarmeen i Tønsberg har ukentlige treninger gatefotbaltreninger for både kvinner og menn. I tillegg arrangeres det også innebandy og volleyball.
  • Frelsesarmeen er ansvarlig for det norske landslaget i gatefotball, som årlig deltar i VM for bostedsløse (Homeless World Cup).
  • I år arrangerer Frelsesarmeen Homeless World Cup. Mesterskapet spilles på Rådhusplassen i Oslo fra 29. august – 5. september. Det deltar lag fra over 50 nasjoner.