a123

NM på Youngstorget

NM på Youngstorget

23. - 25. mai arrangerer Frelsesarmeen NM i gatefotball på Youngstorget i Oslo. Ønsker du å være med å bidra, er du hjertelig velkommen.

Selv om Youngstorget i dag er dekket av snø og det er lenge til mai, er forberedelsene til norgesmesterskapet i gatefotball godt i gang. Fredag 23. mai er det avspark for mesterskapet som samler deltagere fra hele landet.

- Dette gleder vi oss veldig til, men det er en del som må gjøres før den tid, sier Erik Meinseth i Rusomsorgen. Han sitter i arrangementskomiteen og håper at mange ønsker å bidra til å skape gode opplevelser for deltagerne.

- Vi trenger frivillige til forskjellige oppgaver: Ta i mot lagene som kommer, dømme kamper og andre praktiske oppgaver. Vi er glade for alle som tar kontakt, sier han.

 

Åttende NM

Gatefotball i Norge er et tilbud til marginaliserte grupper i samfunnet som søker et lavterskel aktivitetstilbud. Frelsesarmeen har ansvaret for uttaket til landslaget i gatefotball, og det var i den forbindelse idéen om å arrangere NM kom. Det første mesterskapet ble holdt i Trondheim i 2007. Siden den gang har ulike organisasjoner samarbeidet med Frelsesarmeen om å arrangere.

Til tross for at gatefotball har blitt veldig populært de siste årene, finnes det ingen seriesystem i Norge. Da er norgesmesterskapet en fin mulighet til å møte lag fra andre deler av landet.

 

Ønsker å gi gode opplevelser

Med to ballbinger sentralt plassert i Oslo håper Meinseth at det blir folksomt siste helga i mai. Målet er 20 deltagende lag, både herre- og damelag. I tillegg til heder og ære fokuseres det på de gode opplevelsene under mesterskapet.

- Vi skal lage et så godt arrangement som over hodet mulig og vi håper at mange kommer for å se på. Det eneste vi ikke kan gjøre noe med, det er været, sier Meinseth.

- Hva skal til for at et slikt arrangement kan betegnes som vellykket?

- Hvis spillerne reiser fra Youngstorget med gode opplevelser, da er det vellykket.

 

Vil du være med å bidra?
Ta kontakt med Erik Meinseth, tlf: 934 66 368, mail: erik.meinseth@frelsesarmeen.no