a123

Ny rekord

Ny rekord
Foto: Peter Eide

Over 60 barn deltok på Frelsesarmeens fotballskole i Oslo sentrum.

Initiativtaker og leder for tilbudet, Peter Eide, er storfornøyd med årets fotballskole i Oslo, som ble arrangert for fjerde år på rad. Over 60 spente og ivrige barn deltok på skolen som varte fra klokken ni til halv tre mandag til fredag. Dagene bestod i fotballøvelser, kamper og lunsj i Frelsesarmèkorpset, Templets lokaler.

Inkluderende arena

Skolen støttes av Oslo kommune og bydel St. Hanshaugen og er gratis for deltakerne, en viktig forutsetning for flere.
– Ikke alle foreldre har råd til å ta seg fri fra jobb, betale for SFO-plass eller sende barna til besteforeldre i høstferien. Nyere forskning viser at dagens fattigdom synliggjøres gjennom muligheten til å delta på fritidsaktiviteter. Med gratis fotballskole ønsker vi å gi et tilbud der alle er inkludert og et bidrag for å utjevne forskjellene i barnas oppvekstvilkår, sier Peter Eide. Initiativtakeren løfter frem idrett som en arena for mestring og fellesskap.
–Vi vet at fotball er en populær idrett, men idrettsbanen er også en fin arena for å oppleve mestring, egenverdi og fellesskap. Gjennom aktiviteten lærer barna at alle er like mye verdt.

Lokal oppslutning

Rundt 80 prosent av barna går på skole i Oslo sentrum, noe som viser at fotballskolen evner å møte lokale behov.
– Vi er veldig fornøyde med at stadig flere barn fra nærmiljøet velger å komme. Det sier noe om at vi har truffet et behov i Templets nærmiljø, forteller Eide.