a123

Ny verdensleder for Frelsesarmeen

General André Cox er Frelsesarmeens nye verdensleder.

Ny verdensleder for Frelsesarmeen
General André Cox Foto: Frelsesarmeen

 

 

Frelsesarmè-ledere fra hele verden var samlet utenfor London for å velge ny verdensleder til organisasjonen. Og valget falt på den sveitsisk-britiske kommandøren André Cox. Han blir dermed den 20. generalen i Frelsesarmeens 148 år lange historie. General Cox vil dele den viktige tjenesten med sin kone Silvia Cox, som også blir verdensleder for Frelsesarmeens kvinner. Sammen vil kommandørene Cox bli ledere for hele 1,5 millioner medlemmer av Frelsesarmeen i 126 land.

 

Fra Zimbabwe til Sveits

General André Cox ble født i Harare, Zimbabwe og har engelsk far og sveitsisk mor. Sine første barneår tilbrakte Cox i Zimbabwe og Storbritannia. Senere flyttet han til Sveits hvor han møtte sin kone. Det var også i Sveits at de begge tok sin offisersutdannelse og startet sin offiserstjeneste i 1979. Den 59 år gamle generalen har bred erfaring fra internasjonal tjeneste i Frelsesarmeen. I de senere årene har han vært territorialleder i både Sør-Afrika, Finland/Estland og Storbritannia/ Irland. I februar 2013 ble han utnevnt som nestleder for Frelsesarmeen internasjonalt.

 

Se flere bilder fra generalvalget i London

 

Krevende oppgave

Over 10.000 mennesker fra hele verden fulgte direktesendingen på nettet da valget av ny general ble offentliggjort i London. Den nye generalen sa at han var takknemlig til Gud, men også klar over at det er en stor og krevende oppgave som har blitt lagt på hans og Silvias skuldre. Han fortsatte: «Jeg ber om at Frelsesarmeen vil bli kjent for å være en kraft for det gode i verden og at Frelsesarmeens medlemmer vil leve opp til de åndelige verdiene vi forkynner.»