a123

Nye ”disipler” klare til innsats

Nye ”disipler” klare til innsats
Dynamo består av: Martha Barkved, Siri Reintertsen, Sigurfinnur Bjarkar Snorrason, Mattias Beckman og Janne Nielsen (prosjektleder). Foto: Jarle Stokland

Frelsesarmeens nye Dynamo-team skal gi av seg selv til medmennesker i Oslo.

 

Årets Dynamo-team består av fire unge mennesker; Martha Barkved (21) og Siri Reintertsen (20) fra Norge, Sigurfinnur Bjarkar Snorrason (18) fra Island og Mattias Beckman (22) fra Sverige. I ett år skal de leve samme i en leilighet på Sagene i Oslo. Dagene skal de fylle med både teoretisk- og praktisk disippeltreningsarbeid.

- Jeg har lyst til å være en disippel i livet og lære mer om Gud. Dessuten er dette et flott år til å bli mer selvstendig, sier Sigurfinnur som også skal lære seg mer norsk.

 

Fra fengsel til slum

Hver onsdag skal Dynamo være utplassert hos en av Frelsesarmeens sosiale institusjoner i Oslo, som slumstasjonen eller Fyrlyset (kontaktsenter for rusavhengige). I tillegg skal teamet besøke Oslo fengsel en gang i måneden. Her skal de være med på Gudstjenesten og snakke med de innsatte.

- Dette blir en ny og lærerik erfaring, og jeg gleder meg veldig til å lære mer om arbeidet til Frelsesarmeen, sier Martha fra Jørpeland.

 

Nye ”disipler” klare til innsats
Dynamo er klare for nye utfordringer! Foto: Jarle Stokland

Ikke offiser-press

Av de som gikk på det forrige Dynamo-teamet (2010-11) endte halvparten opp som studenter på Frelsesarmeens offiserskole, men dette er selvsagt ikke noe krav.

- Vi ønsker ikke å legge noe press på teamet om at de skal gå videre på offiserskolen, men det er selvsagt hyggelig om noe velger den veien, sier Janne Nielsen som leder Dynamo-prosjektet. Hvert team er forskjellig og det blir spennende å se hvilke roller de ulike deltakerne vil ta i løpet av dette året.

Men noen av deltakerne har allerede fått et lite hint fra familien om hva de ønsker for fremtiden:

- Min storesøster sa før jeg dro til Oslo at hun skal betale for uniformen hvis jeg velger å bli soldat, forteller Siri fra Egersund med et lurt smil.