a123

One big, happy family - ut på tur

One big, happy family - ut på tur
Familiens reisefølget til Frelsesarmeens verdenskongress teller totalt 15 stykker! Foto: Ranveig Nordgaard

Til sommeren blir Karl Fredrik Lund 89 år, det skal han feire med å ta med hele storfamilien til Frelsesarmeens jubileumskongress, Boundless, i London.

– Jeg vil ha med hele familien! Jeg vil gjerne at vi skal ha denne opplevelsen sammen.

Karl Fredrik og kona, Gudrun, har vært på de fem siste verdenskongressene, 15 år siden sist. De er 15 i reisefølget, med barn og barnebarn, svogere og svigerinner, og deres foreldre.  

Sommerens store happening braker løs 1. juli, og varer i fem dager. Det er ventet at omlag 20.000 frelsessoldater fra 126 land vil ta del i feiringen av Frelsesarmeens 150 års jubileum. Arrangementet finner sted i O2 arenaen, midt i Øst-London, bydelen der det hele startet.

 

Høye forventninger

Datteren til Karl Fredrik, Tone Lund Georgsen, husker godt at familien reiste på verdenskongress da hun var barn, og hun gleder seg til å dra med familien igjen, som har fått mange tilskudd siden forrige verdenskongress. En av dem er sønnen Karl Josef (16). Han har aldri før vært med på en verdenskongress og gleder seg til å oppleve Frelsesarme-familien han har vokst opp med, på verdensbasis.

– Det blir veldig spennende!

– Slike kongresser gir en utrolig god fellesskapsfølelse. Selv om vi kommer fra ulike kulturer, har vi likevel en felles plattform i Frelsesarmeen. Vi synger de samme sangene og har samme type møter, men om språket og rytmene er forskjellig. Vi er jo «one big happy family!» bekrefter Tone, og nevner dansende kollektører og profesjonelle engelske band som noe av det hun gleder seg til.

 

Reiseleder

Det er Karl Fredriks datter, Bente Vaage, som har fått ansvaret som reiseleder. Hun har booket hoteller og fly, musikaler og konserter. De var tidlig ute, men en drøy uke etter billettslipp var flere arrangementer utsolgt. Likevel er det et variert og innholdsrikt program de har planlagt for dagene i London. 

– Vi har vært i London mange ganger før, så denne gangen er det fullt fokus på kongressen, forteller Bente. 

Initiativtakeren selv har høye forventninger, og har for lengst begynt reiseforberedelser.

– Det er jo en inspirasjon å se på så mange kamerater som har samme tro! Så mange som har hjerte, tro, innsats og venner i «Armeen».  

Han regner med at dette blir hans siste verdenskongress, og gleder seg spesielt til avslutningsmarsjen, der titusentalls «kamerater» skal marsjere til musikken av 30-40 korps, ned de vakre handlegatene som for 150 år siden var William Booths forslummede arbeidsplass.

– Jeg gleder meg til EVERYTHING! Sier Karl Fredrik, og avslører at han går på engelskkurs for å få med seg mest mulig av alt som skal skje.