a123

Opplevelser for livet

Opplevelser for livet

I år deler Frelsesarmeen ut 750 aktivitetskort i Oslo. Det gir opplevelser til barn og unge som ellers ikke hadde fått en slik mulighet.

- Takket være aktivitetskortet har sønnen min lært seg å svømme.

Tilbakemeldingen kommer fra en av dem som har benyttet seg av Frelsesarmeens aktivitetskort. Utdelingen foregår gjennom Slumstasjonen i Oslo og i år deles det ut 750 kort som gir gratis inngang til en rekke aktiviteter og arrangementer - et lyspunkt for mange familier som sliter med dårlig økonomi.  

 

- Viktig med gode opplevelser

Opplevelser for livet
Bente Vaage er prosjektleder for Aktivitetskortet.

- De som fikk kort i 2013 har svart på et par spørsmål og her er det mange flotte utsagn og tilbakemeldinger. Jeg blir veldig rørt, sier prosjektleder for Aktivitetskortet, Bente Vaage.

Hun understreker viktigheten av å få mulighet til opplevelser og aktiviteter.  

- Det er viktig at barn og unge får gode opplevelser i oppveksten. Vi får også tilbakemeldinger om at det betyr mye for familiene å kunne gjøre noe sammen.

 

Variert tilbud

I en artikkel i Aftenposten uttrykte en mor følgende:

- For meg som småbarnsmor handler det om at jentene mine får være med på ting når de er små. Jeg er ung ufør og har ikke råd til inngang til for eksempel svømmehallen eller Operaen. Med aktivitetskortet gir jeg barna mine opplevelser de kan fortelle venner om, og som blir barndomsminner.

Teaterforestilling, bowling, museumsbesøk og en tur til Tusenfryd. Variasjonen i aktiviteter og opplevelser som tilbys er stor. Tidligere har det også vært mulig å besøke Oslos mange badeanlegg. I år ønsket imidlertid ikke kommunen å gå videre med avtalen.

- Det er dumt at vi ikke har fått til dette i år, det har vært et av de tilbudene som har vært mest populære, forteller Bente Vaage.

 

Takknemlig for sponsing

Atten forskjellige virksomheter er med på å sponse Aktivitetskortet i år. Noen av dem har vært med helt fra starten i 2011, andre har kommet til undervegs. I år har seks nye bidragsytere kommet på banen.

- Jeg har regnet ut verdien på ett kort og det er 9416,-. Det betyr at 18 virksomheter har gitt Frelsesarmeen Slumstasjonen 7 millioner! Vi er utrolig takknemlige for den støtten vi får, avslutter Vaage.