a123

Othilie Tonning som halehelt?

Othilie Tonning som halehelt?

Med din hjelp kan en Frelsesarmehelt komme til å pryde halen på et Norwegianfly.

I disse dager utlyser Norwegian en kampanje hvor man både kan nominere og stemme på en norsk pioner som skal pryde halen på et Norwegianfly. Og selvfølgelig har vi i Frelsesarmeen nominert vår egen helt, som vi håper at mange vil stemme på.

 

Othilie Tonning (1865-1931) var en pioner innenfor Frelsesarmeens sosiale arbeid i Norge. Med bakgrunn som sigarrøykende fritenker fra Stavanger ble hun kristen i 1890 og steg raskt i gradene i Frelsesarmeen. Fra 1898 og til sin død var hun leder for Frelsesarmeens sosiale arbeid i Norge og sto bak en rekke pionerprosjekter. Hun introduserte barnekrybber (barnehager), aldershjem, Julegryta, feriekolonier for barn og oppsøkende arbeid i byslummene nattestid. Tonning fikk Kongens fortjenestemedalje i gull i 1910, og en byste av henne, gitt av Kong Haakon, står i Frelsesarmeens museum i Oslo.

 

Ønsker du å få Othilie Tonning som halehelt må du gå inn på halehelter.no og avgi din stemme. Du kan avgi stemme hver dag i hele valgfasen som avsluttes 28. mars klokken 23:59. Takk for din stemme!