a123

På jobb i Red Light District

På jobb i Red Light District
Foto: Frelsesarmeen

Frelsesarmeens slumstasjoner på studietur til Amsterdam.

 

Midt i Amsterdams Red Light Districht holder et av korpsene til Frelsesarmeen hus. Fra det lille, smale huset tilbyr Frelsesarmeen hjelp til dem som har sitt ”daglige arbeid” i byens prostitusjonsmiljø.

- Det er flott å se at Frelsesarmeen tør å forholde seg til et problem som mange helst vil late som ikke finnes, sier Elin Herikstad som leder Frelsesarmeens seksjon for velferd og utvikling i Norge.

 

Samme oppdrag

Nylig var alle de ansatte i Frelsesarmeens tre slumstasjoner på studietur til Amsterdam. Målet med turen var å se og lære hvordan det sosiale hjelpearbeidet utføres i et samfunn som er ganske annerledes fra det norske.

- Det er viktig å huske på at Frelsesarmeen har det samme oppdraget over hele verden, derfor er det interessant å se hvordan Frelsesarmeen jobber i et land hvor både prostitusjon og narkotika er legalisert, sier Elin.

 

På jobb i Red Light District
Frelsesarmeens korps ligger midt i Amsterdams Red Light Districht. Foto: Frelsesarmeen

Et pustehull

Tre dager i uken holder korpset i Red Light Districht åpne dører for de prostituerte. Her får de slappe av i trygge omgivelser og muligheten til en god samtale med de ansatte. Korpset har også et eget trafficking-prosjekt. Hvis de får mistanke om at noen er offer for menneskehandel kan de tilby hjelp i samarbeid med nederlandske myndigheter. For mange prostituerte blir korpset et ”pusterom” fra det tøffe livet på bordellene.

 

Økt samhold

For de ansatte på slumstasjonene i Norge ble turen til Amsterdam også en mulighet til å utveksle egne erfaringer og ikke minst til å bli bedre kjent med hverandre.

- Vi jobber jo i tre forskjellige byer (Oslo, Bergen og Ålesund), så det er ikke ofte at vi kan samles alle sammen og få delt erfaringer og utfordringer. Derfor ble denne turen også en fin ”teambuilding” og en mulighet til å inspirere hverandre til å fortsette den viktige jobben med å hjelpe dem som trenger oss, sier Elin.

 

På jobb i Red Light District
Ansatte ved slumstasjonene i Oslo, Bergen og Ålesund. Foto: Frelsesarmeen