a123

Påskehare med 180 egg

Nyella stråler. Det ligger noe mer i matposen enn vanlig. I påsken blir det masse godteri.

Lokalet til Velferdssenteret i Trondheim ser litt annerledes ut enn vanlig denne torsdagen. Som hver måned skal de dele ut mat til gjestene. Men i dag er senteret kledd i gult. I kasser og kurver ligger det 180 påskeegg stappfulle av smågodt.

Så fulle er de at de må teipes igjen før de får plass i hver sin matpose.

Påskehare med 180 egg
Soldat Kawal og hennes to gutter Garry og Arman har nettopp tatt imot påske-eggene og er i gang med å teipe dem igjen slik at godteriet ikke kommer på avveie.


Gavemilde trøndere

− Mange kikket både en og to ganger ekstra i matposen for å forsikre seg om at det virkelig lå et påskeegg der sammen med den vanlige maten, forteller Britt-Marit Sundberg. Hun er barne- og ungdomsarbeider ved Velferdssenteret.

Det er to damer i Thon Hotels som har tatt initiativ til denne påskeegg-aksjonen, fordi de så at ikke alle barn får påskegodteri. Thon-hotellene i Trondheim har donert hvert sitt beløp, i tillegg til at de oppfordret trondheimere til å gi påskeegg.

Resultatet: 180 egg fylt med sjokolade og andre godsaker.

− Thon Hotels har virkelig truffet de rette mottakere. I dag har vi delt ut matposer til 155 mennesker, og 175 påskeegg til både barn og voksne. Og da har vi fortsatt noen igjen til etternølere som kan dukke opp i påskeuka, sier Sundberg.

Påskehare med 180 egg
Nyella kom sammen med mamma og gleden var stor da det ble lagt et påskeegg i hendene hennes.


Håper på tradisjon

Sundberg forteller om mange gode påske-klemmer. Det var tydelig at en slik overraskelse gledet.

− Maten vi deler ut kjøper vi på Rema 1000, og vi må alltid gå for det rimeligste. Det å kunne gi noe ekstra gjør oss litt stolte. Det gleder å gi noe som mange av våre brukere aldri har penger til å unne seg, sier Sundberg.

Nå håper initiativtakerne fra Thon Hotels at dette kan bli tradisjon. Etter at aksjonen ble omtalt i Adresseavisa er det dessuten flere som har meldt at de vil gi påskeegg til Velferdssenteret.