a123

Poetisk om påske

Vi spurte artist og poet Trygve Skaug om å skrive dikt og fortelle om de fire hoveddagene i påsken, en høytid han mener er både gåtefull og lys.

Poetisk om påske
Trygve Skaug har satt ord på hva påsken betyr for ham. Han mener det er en høytid som både er gåtefull og lys. Påskediktene publiseres fortløpende på Facebook og Instagram. Foto: Mette Randem

Påsken er en svært sentral og viktig høytid for kristne, men hva handler den egentlig om?

Frelsesarmeen spurte Trygve Skaug om han, på sin måte, kunne skrive noe om påskedagene: Palmesøndag, skjærtorsdag, langfredag og første påskedag. Målet er å formidle det på en måte som gjør det enkelt å gripe tak i hva påsken er og betyr – og å gjøre budskapet lett tilgjengelig for alle via sosiale medier. 

Stor rekkevidde på sosiale medier
Det er derfor svært gledelig at Trygve Skaug takket ja til å stille opp i Frelsesarmeens påskekampanje. I tillegg til å formidle påskedikt for Frelsesarmeen også i fjor, var Trygve Skaug årets juleartist i 2017 med låta «Ei stjerne som deg».
Artisten og poeten når ut til et stadig større publikum både når han står på scenen landet rundt, men ikke minst blant de nesten 24 000 som liker ham på Facebook og hos sine 80 000 faste følgere på Instagram. 

Skriver seg selv inn i dagene
Selv finner han inspirasjon til å skrive hvor som helst, når som helst fra nesten hva som helst, og han har ingen oppskrift. Heldigvis, mener han selv. 
– Det jeg vet som funker, er å leve, sier han.
Det er ingen tvil om at han bruker seg selv i det han produserer av innhold, denne gangen i påskens høytidsdager.
– Da jeg skrev de diktene i år, plasserte jeg meg inn i hver dags situasjon, hvordan mennesket Trygve reagerer på det, ikke hvordan de menneskene som er beskrevet i Bibelen reagerer på det. Det har vært veldig spennende, forteller han.

Årets viktigste dag
Trygve sier at troen hans har forandret seg gjennom livet, men at han er glad for det.
– Det at jeg har en tro, gjør at jeg automatisk får et håp i livet, og det håpet hadde jeg ikke klart meg uten, så det er jeg lykkelig for at jeg har, slår han fast.
– Jeg har vokst opp i en familie hvor det var helt vanlig å gå mye i kirka, og da er det to store fine topper i året: Jul og påske, hvor jul handler om at Gud kommer til jorda, og påska om hvorfor han gjorde det.
Samtidig innrømmer han at påsken er gåtefull for ham.
– Det som var veldig tydelig og klart i barndommen, har blitt mer og mer gåtefullt, men jeg tror fortsatt på det, så hvis Gud er så stor som jeg tror han er, så har han lys nok til alt mørke i hele verden, og da er påskemorgen årets viktigste dag.

Følg Frelsesarmeen på Facebook og Instagram i påsken, så får du med deg hele kampanjen! 

Vil du vite mer om Trygve Skaug? Se her.